2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb X.kerület

Fiatalok ismerkedtek a börtönök világával

Nyílt hetet tartott a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja. A nyílt napok célja az volt, hogy közelebbről megismertessék a büntetés-végrehajtás munkáját a rendészeti érdeklődésű diákokkal.

A célzást ilyen lézeres fegyverrel gyakorolják

A büntetés-végrehajtási szervezet összesen 101 középiskolát keresett meg a nyílt nap népszerűsítése végett. Az öt nap alatt közel háromszáz diákot és 16 tanárt látott vendégül a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja, valamint egész héten olyan interaktív programokkal várták a diákokat és kísérőiket, mint a lézeres célzásfejlesztő, szolgálatikutya-bemutató és a műveleti csoport intézkedéstaktikai bemutatója.

Nem lehet mindent bevinni a börtönbe (Fotók: Máté Krisztián)

A nyílt nap része a büntetés-végrehajtási szervezet elmúlt hetekben indított széles körű ismeretterjesztő programsorozatának, amelynek a célja, hogy a hétköznapi ember valósághű képet kapjon a büntetés-végrehajtás munkájáról. Az utóbbi időszakban az ország nagyvárosaiban és a fővárosban roadshow-kat tartottak, amelyek során a látogatóknak bepillantást engedtek a börtönök világába. Az érdeklődők beszállhattak a fogvatartottak szállítására szolgáló rabomobilba, a szervezetnél rendszeresített kényszerítőeszközöket is kézbe vehették, így bárki megtapasztalhatta, milyen érzés, ha kattan bilincs a kezén.


A kutyás bemutató sem maradhatott ki a programból

Sorakozó!

Kapcsolódó Cikkek