EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,38 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Belföld

Fidesz: Dobrev Klára fejezze be a hazudozást!

A Fidesz arra szólítja fel Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét, hogy fejezze be a hazudozást a Gyurcsány család üzleti kapcsolatairól – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten újságíróknak.

A politikus kifejtette: a Gyurcsány család üzleti partnerei – és a hírek szerint barátai -, a mintegy 600 milliárd forintot ellopó bolgár Vaszilev házaspár ellen nemzetközi körözést adott ki az Interpol. “Gyurcsányék az elmúlt napokban folyamatosan tagadták” a kapcsolatot, ám a közöttük lévő üzleti viszonyt nyilvános céges dokumentumok bizonyítják: közös cégük van a Vaszilev házaspárral – mondta Budai Gyula.


Itt az ideje – folytatta a fideszes képviselő -, hogy Dobrev Klára elárulja, milyen üzleti kapcsolatban állt a Vaszilev családdal, nyilatkozzon arról, mit tud az eltűnt 600 milliárd forintról, és “adódik a kérdés”, hogy jutott-e ebből a pénzből Magyarországra, a Gyurcsány családnak és esetleg a DK-nak.

A cégadatokra vonatkozó kérdésre Budai Gyula azt közölte: a Cellum Bulgaria nevű vállalkozásban a Kóka János – a Gyurcsány-kormány korábbi gazdasági minisztere – által tulajdonolt Cellum Globalnak 38 százaléka, az Altus-ConsAltnak – amely Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cégéhez, az Altus Zrt.-hez köthető – 12 százaléka van, a maradék 50 százalék pedig a Vaszilev házaspáré.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek