EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Fidesz: Milyen bűnözőkkel üzletel Gyurcsány?

A Fidesz továbbra is választ vár Gyurcsány Ferenctől, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétől, hogy “milyen bűnözőkkel üzletel”, és hogy a bolgár üzlettársa által ellopott pénzből jutott-e Magyarországra, a cégeihez, illetve pártjához – mondta Bajkai István, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten újságíróknak.

Kifejtette: a napvilágot látott információk szerint nemcsak “Gyurcsány Ferenc üzlettársát és barátját”, Cvetan Vaszilev bolgár üzletembert üldözi a bolgár igazságügyi hatóság, hanem a volt miniszterelnök feleségének, Dobrev Klárának a “barátnőjét”, Antoaneta Vaszilevát is, aki Cvetan Vaszilev felesége.


Bajkai István a bolgár bűnüldöző szervekre hivatkozva azt mondta: körülbelül 600 milliárd forintnak megfelelő összeget tulajdonítottak el egy szófiai bankból, “zsákokban vitték a pénzt külföldre”, és a lopott pénzeket titkos bankszámlákon helyezték el, továbbá svájci luxusingatlanokat, valamint festményeket, bútorokat vásároltak belőle.

A nyomozóhatóságok kezdeményezése alapján az Interpol a legmagasabb szintű körözéssel, az úgynevezett vörös riasztással üldözi a menekülésben lévő házaspárt – tette hozzá.


A fideszes politikus arról is beszélt, hogy az említett szófiai bankban készült egy “VIP-lista”, amelyen olyanok szerepeltek, akik a pénzintézettől vissza nem térítendő “VIP-kölcsönöket” is kaptak.

Bajkai István azt a kérdést tette fel Gyurcsány Ferencnek, hogy ebből az ellopott pénzből jutott-e Magyarországra, a cégeihez, illetve pártjához, a DK-hoz. Gyurcsány Ferenc és családja milyen kapcsolatban áll ezzel a bűnöző családdal? – kérdezte, majd úgy fogalmazott: “Gyurcsány Ferenc körül van véve bűnözőkkel”.

A kormánypárti képviselőt megkérdezték arról a csütörtökön – Dobrev Klára kérésére – kiadott közleményről is, amelyben a DK azt közölte: Dobrev Klára nem ismeri Antoaneta Vaszilevát, a nevét sem hallotta sosem. “Látható hogy a Fidesz-sajtó Orbán Viktor VIP-migránsáról, a Gruevszki-botrányról próbálja elterelni a figyelmet – esélytelenül. A Fidesz-sajtó hazudik” – írták a kommünikében.

Erre Bajkai István úgy reagált: “érdekes, hogy a Gyurcsány Ferenc barátját és feleségét érintő kérdésben a Demokratikus Koalíció nevű törpepárt válaszol”. Szerinte “a DK magát érintettnek tartja ebben az ügyben”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek