EUR: 345,82 Ft
CHF: 320,03 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Hódmezővásárhely

Focifesztivál a stadionban

Évről évre komoly népszerűségnek örvend Hódmezővásárhelyen az Intézményi Bozsik Program. Mára a város összes általános iskolája és óvodája bekapcsolódott a programba, és összesen több mint 600 gyermek vesz részt hétről hétre a foglalkozásokon. A fiataloknak október végén a tanév első fesztiválját szervezték meg, ahol az ügyességi és képességfejlesztő játékok kapták a főszerepet, és természetesen a focilabda sem maradt a szertárban.

Délelőtt az ovisokon, délután pedig az iskolák alsó tagozatosain volt a sor. A megszokott játékok is előkerültek. Pörgött a labda a kispályás focin, nem maradt el a szlalomozás, a kapura rúgás, na és a népszerű madárijesztős játék is porondon volt. Ez utóbbiba néha még a HFC-s Tigris is bekapcsolódott a gyerekek legnagyobb örömére.


Hódmezővásárhelyen négy éve fut a Bozsik Intézményi Program, az első tanévben még 125-en vettek részt a heti edzéseken, a létszám viszont folyamatosan növekedett. Idén körülbelül száz gyerekkel több vesz részt a programban, mint egy tanévvel korábban.

Az első fesztivált az ősz folyamán újabb rendezvény követi, majd tavasszal még két focifesztivált terveznek a szervezők

– Nagyon fontos, hogy a gyerekek komoly tömegbázist adnak a labdarúgó-egyesületnek, de az egész vásárhelyi sportéletnek is. Nagyon szeretik a foglalkozásokat és nemcsak a labdarúgásnak, hanem más sportágaknak is képezzük őket, hiszen itt nemcsak labdarúgóspecifikus mozgásokat végeznek, hanem egyéb ügyességi és képességfejlesztő gyakorlatok is vannak. Az ovisok nagyon imádják ezeket. Az iskolások számára már kicsivel futballspecifikusabb feladatokat adunk, de itt is fontos, hogy amit tanulnak bármely más sportágban is kamatoztatható – fogalmazott Czibere Adrián, a Bozsik Intézményi Program körzetszervezője.


Ennek fényében nem meglepő, hogy az ügyesebb és lelkesebb fiatalokat igyekeznek az egyesületi munkába is beemelni, így a heti egy labdás foglalkozás mellett is van lehetőségük a mozgásra, és akár igazolt játékosokká is válhatnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.