2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Hódmezővásárhely

Fogjunk össze Fazekas Pistiért!

A sokak által ismert Fazekas Pisti július 8-án szenvedett balesetet. Most gyűjtést és jótékonysági estet szervez  számára az Alföldi Szabadidő Egyesület, hogy így támogassák a felépülését.

Fontos volt számára a kézilabda, így dolgozott a hódmezővásárhelyi HLKC és az algyői FKSE csapatánál, valamint a törökszentmiklósi kézilabda-egyesületnél is. Egészségügyi tudásával a háttérből támogatta a sportolókat, segítette a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor gimnázium és kollégium diákjait, illetve munkát vállalt az Erzsébet Kórház intenzív és sürgősségi osztályán is – húsz évig dolgozott mentősként. A férfi súlyos balesetet szenvedett, melynek következtében mind a négy végtagja lebénult és mesterséges lélegeztetésre szorul. A szakemberek a továbbiakban az otthon történő ápolást javasolják. Az Alföldi Szabadidő Egyesület célja, hogy mihamarabb megteremtse az ehhez szükséges körülményeket, illetve segítse Pisti családját ebben a nehéz időszakban.


November 13-án jótékonysági estet szerveznek Fazekas Pisti megsegítése céljából

Erre a célra egy elkülönített számlaszámot hoztak létre: 57400262-10010677-00000000. November 13-án 18 órakor pedig jótékonysági estet szerveznek a BFMK-ban, ahol fellép a BFMK néptánccsoportja, valamint a Kankalin Néptáncegyüttes is. Belépő- és támogatói jegyek a BFMK pénztárában, nyitvatartási időben vásárolhatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.