2019. április 24., szerda
György

Belföld

Folyamatos a kapcsolattartás a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel

Az ukrajnai helyzet alakulása miatt folyamatos a kapcsolattartás a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ)- mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bonnban.

A miniszter hangsúlyozta: “nyilvánvalóan rossz hír, hogy ha a szomszédságunkban hadiállapotot vezetnek be”. Magyarországnak az az érdeke, hogy a szomszédságunkban mindenütt béke legyen, különösen olyan helyeken, ahol sok magyar ember él – mondta.


Szijjártó Péter kiemelte: “Kárpátalján 150 ezres magyar nemzeti közösségünk van, az ő biztonságuk rendkívül fontos a számunkra”.

Remélhetőleg ez a kétségtelenül nehéz helyzet mielőbb megoldódik, és a megnyugvás irányába halad – fogalmazott.


Közölte: mindaddig, amíg a helyzet ennyire “ingatag”, abban maradtak Brenzovics Lászlóval, a KMKSZ elnökével, hogy napi kapcsolatban maradnak, folyamatosan egyeztetnek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Árokparton szülte meg babáját

  Árokparton szülte meg babáját

  Két héttel a szülése előtt vett először terhességi tesztet az a máriabesnyői kismama, aki két héttel később a patak partján világra hozta, majd magára hagyta kisfiát.

 • Autóban megöl a mobil

  Autóban megöl a mobil

  Baleseti okká vált a mobilozás autóvezetés közben: a magyar sofőrök 40 százaléka beismeri, hogy a tiltás ellenére telefonál, 8 százalékuk pedig azt is, hogy chatel, facebookozik autójában.

 • Éjszakai repülési tilalom lesz Budapesten

  Éjszakai repülési tilalom lesz Budapesten

  Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László technológiai miniszter kedden.

 • Hosszú útra indult Orbán Viktor

  Hosszú útra indult Orbán Viktor

  Az első állomás Kazahsztán, ahol az ország új vezetőivel ismerkedik meg a magyar miniszterelnök. A végső úti cél azonban Kína, ahol a világ legnagyobb gazdasági programjának a világtalálkozóján vesz részt a kormányfő.