EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Folytatódott az ingatlanpiaci fellendülés

Idén az első fél évben több lakást adtak el, mint tavaly, és a kereslet élénkülése az árak további emelkedését eredményezte – olvasható a Világgazdaság keddi kiadásában.

Az eladott lakások számának 7,1 százalékra becsülhető emelkedése teljes egészében a használtlakás-forgalom növekedéséből adódott – írja a lap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait ismertetve. Az első fél évben pedig reálértékben már a lakáspiaci válságot megelőző 2008. évi szintet közelítették a lakásárak.


Budapesten a használt lakások átlagosan 26,6 millió forintba kerültek, 2,2 millió forinttal többe, mint 2017-ben. A megyeszékhelyeken ezalatt 1,2 millió forinttal 14,3 millió forintra nőtt az átlagos lakásár.

A fővárosban az átlagos négyzetméterár 477 ezer forint, a megyeszékhelyeken 233 ezer forint volt, ez 14, illetve 13 százalékkal haladta meg a 2017. évi átlagot – olvasható az újságban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Kezdetben fátyolfelhős idő lesz, a keleti, északkeleti megyékben gomolyfelhők is képződnek. Késő délutántól nyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, és este, éjszaka főként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol jégeső is előfordulhat.

  • Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése – jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás pénteki programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén, Egerben.