2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Folytatódott az ingatlanpiaci fellendülés

Idén az első fél évben több lakást adtak el, mint tavaly, és a kereslet élénkülése az árak további emelkedését eredményezte – olvasható a Világgazdaság keddi kiadásában.

Az eladott lakások számának 7,1 százalékra becsülhető emelkedése teljes egészében a használtlakás-forgalom növekedéséből adódott – írja a lap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait ismertetve. Az első fél évben pedig reálértékben már a lakáspiaci válságot megelőző 2008. évi szintet közelítették a lakásárak.


Budapesten a használt lakások átlagosan 26,6 millió forintba kerültek, 2,2 millió forinttal többe, mint 2017-ben. A megyeszékhelyeken ezalatt 1,2 millió forinttal 14,3 millió forintra nőtt az átlagos lakásár.

A fővárosban az átlagos négyzetméterár 477 ezer forint, a megyeszékhelyeken 233 ezer forint volt, ez 14, illetve 13 százalékkal haladta meg a 2017. évi átlagot – olvasható az újságban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.