EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Debrecen

FőnixFitt – légy egészségtudatos!

A Debreceni Egyetem szakembereinek jóvoltából a különböző mozgásformák kipróbálása mellett a prevenció, a rehabilitáció és a szűrések is középpontba kerülnek Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszrendezvényén. A FőnixFittet 2019. január 12-én tartják a Főnix Csarnokban.

Az egész napos évkezdő sportparádét 2019 januárjában már harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter, valamint a Debreceni Sportcentrum Kft. A szabadidős és tömegsportnapot a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete, a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ, továbbá Debrecen önkormányzata is támogatja. Dékán Tamás, az egyetem sporttal és életmóddal foglalkozó szervezeteket tömörítő klasztere, az MSE Klaszter Kft. ügyvezetője a programot beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az eddigi jól bevált programokon nem változtatnak, a csarnok színpadán folyamatosan követik majd egymást az események.


A különböző mozgásformák bemutatása mellett ezúttal célul tűzték ki az egészséges táplálkozás népszerűsítését is. A sportnap tudományos szakmai fórumán az egyetemi Sporttudományi Koordinációs Intézet, valamint a sportorvosi tanszék munkatársai is tartanak előadásokat, a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ szakemberei pedig korszerű diagnosztikai és szűrővizsgálatokkal várják a látogatókat. Többek között csontsűrűség-, vérnyomás-, vércukorszint- és testösszetétel-mérésen vehetnek részt az érdeklődők, illetve prevenciós és rehabilitációs tanácsokat kaphatnak.

Tatarek Rezsőt, az Iron Box ötletgazdája is edzést fog tartani a rendezvényen
Fotó: unideb.hu

Széles Diána alpolgármester a program kapcsán elmondta: az önkormányzatnak nagyon fontos, hogy minél több tömegsportrendezvénynek adjon otthont a város. Kiemelte, hogy legutóbb több mint 2500-an sportoltak a FőnixFitten, ami azt jelzi, hogy egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű rendezvényekre. A FőnixFitt történetében most először láthatja a közönség a sztárvendégek között Tatarek Rezsőt, az Iron Box-koncepció atyját. Az év edzőjének hatszor megválasztott tréner úgy nyilatkozott: nem ritka, hogy 4-5 ezer embernek tart órát egyszerre, és bízik abban, hogy az aktív mozgás után boldogan mennek majd haza a vendégek.


Kapcsolódó Cikkek