EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szolnok

Fontos ügyekről döntött a város

A közelmúltban tartotta legutóbbi ülését Szolnok város közgyűlése. A képviselők a hajléktalan-ellátás, a kultúra és az oktatás területén is jelentős döntéseket hoztak.

Mielőtt ezekre sor került volna, bemutatkozott a városatyák előtt a Neumann János Egyetem szolnoki gazdálkodási karának új dékánja, dr. Szabó Attila. Egy másik, oktatással kapcsolatos ügy is megoldódott, hiszen a képviselők egyöntetűen megszavazták, hogy újabb öt évig Abonyi Katalin vezesse igazgatóként a Bartók Béla Zeneiskolát, akinek munkájával az intézmény tantestülete, a fenntartó tankerület, valamint a megyeszékhely vezetése is elégedett volt.


Az ülésen határoztak arról, hogy a hajléktalanok számára fenntartott nappali melegedő ezentúl 8 és 18, az éjjeli menedék pedig 18 és 8 óra között tart nyitva. Az önkormányzat ehhez biztosítja a pluszférőhelyeket.

A nappali melegedő ezentúl 8 és 18, az éjjeli menedék pedig 18 és 8 óra között tart nyitva
(Fotó: Marcali Gábor/illusztráció)

Újabb állomásához érkezett a Szolnoki Szigligeti Színház négymilliárd forintból megvalósuló felújítása is, ehhez kapcsolatosan a képviselők a város tulajdonában lévő Szollak Kft.-t bízták meg azzal, hogy a beruházás műszaki ellenőrzését lássák el. Mindezek mellett a teátrum a jelenleg üresen álló Student épületét raktározási célokra használhatja a rekonstrukció idején.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.