EUR: 345,98 Ft
CHF: 320,06 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Szolnok

Fontos ügyekről döntött a város

A közelmúltban tartotta legutóbbi ülését Szolnok város közgyűlése. A képviselők a hajléktalan-ellátás, a kultúra és az oktatás területén is jelentős döntéseket hoztak.

Mielőtt ezekre sor került volna, bemutatkozott a városatyák előtt a Neumann János Egyetem szolnoki gazdálkodási karának új dékánja, dr. Szabó Attila. Egy másik, oktatással kapcsolatos ügy is megoldódott, hiszen a képviselők egyöntetűen megszavazták, hogy újabb öt évig Abonyi Katalin vezesse igazgatóként a Bartók Béla Zeneiskolát, akinek munkájával az intézmény tantestülete, a fenntartó tankerület, valamint a megyeszékhely vezetése is elégedett volt.


Az ülésen határoztak arról, hogy a hajléktalanok számára fenntartott nappali melegedő ezentúl 8 és 18, az éjjeli menedék pedig 18 és 8 óra között tart nyitva. Az önkormányzat ehhez biztosítja a pluszférőhelyeket.

A nappali melegedő ezentúl 8 és 18, az éjjeli menedék pedig 18 és 8 óra között tart nyitva
(Fotó: Marcali Gábor/illusztráció)

Újabb állomásához érkezett a Szolnoki Szigligeti Színház négymilliárd forintból megvalósuló felújítása is, ehhez kapcsolatosan a képviselők a város tulajdonában lévő Szollak Kft.-t bízták meg azzal, hogy a beruházás műszaki ellenőrzését lássák el. Mindezek mellett a teátrum a jelenleg üresen álló Student épületét raktározási célokra használhatja a rekonstrukció idején.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.