EUR: 329,45 Ft
CHF: 299,28 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Eger

Fórum Európa jövőjéről

A Fidesz és a KDNP ellenzékben és kormányon is híve volt a párbeszédnek, ezért a családpolitikáról szóló új nemzeti konzultáció és az európai parlamenti választások kapcsán ismét kikérjük az emberek véleményét, egyebek mellett arról is, milyen irányba haladjon az Európai Unió – jelentette ki Nyitrai Zsolt azon az egri közéleti fórumon, amelyen Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára tartott előadást.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: szimbolikus jelentősége van annak, hogy a fórum a 118 éves városházán zajlik, hiszen Eger mindig is az európai hagyományok megtestesítője volt a történelem során. Utalt arra, hogy a párbeszéd mindig fontos és alapvető jellemzője volt a Fidesz és a KDNP politikájának, nemcsak kormányon, hanem ellenzékben is.


Mint elmondta, most kettős aktualitása van ennek a párbeszédnek, mert kezdetét veszi a VIII. nemzeti konzultáció a családpolitikáról, amelynek keretében nyolcmillió ember mondhatja el javaslatait a kiküldött kérdőíveken. A demográfiai válságra adandó válaszok közül el kell döntenünk, hogy a bevándorlás engedélyezése révén vagy inkább a gyermekvállalás ösztönzésével, a családok támogatásával kezeljük-e ezt a problémát. A másik aktualitás – folytatta – a jövő májusi európai parlamenti választás, amelynek keretében az előbbi kérdésre is választ adhatunk, ugyanakkor meghatározhatjuk, hogy milyen irányba fejlődjön tovább kontinensünk.

Nyitrai Zsolt zárszavában arról beszélt, hogy Európa mindig akkor volt bajban, amikor birodalmi törekvések fogalmazódtak meg, illetve érvényesültek – így volt ez Franciaország, Oroszország vagy a volt Jugoszlávia esetében is, és ennek a jeleit látjuk most az unióban is. – Akik ezen gondolatok jegyében szerveződnek, azok egyértelműen bevándorláspártiak, mi pedig azt mondjuk, hogy az egészséges Európa a nemzetállamok hazája, és csak ilyen körülmények között tudjuk szövetségesként képviselni nemzeti érdekeinket – jelentette ki az országgyűlési képviselő.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.