EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,38 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb XIX.kerület

Fővárosi támogatással újul meg a wekerlei kis piac

Javában zajlik az építkezés a wekerlei kis piacon, amelyet a tervek szerint év végéig át is adhatnak. Információink szerint a közművekkel kapcsolatos munkálatok vannak hátra, valamint kisebb teendők, például burkolások és az aljzatbetonozás.

A Fidesz-KDNP frakció, Dódity Gabriella, Lazányi Ferenc és Ékes Gábor nyomására adta be az önkormányzat a pályázatot

A kispest.info arról tájékoztatott, hogy ha a Gajda Péter (MSZP) vezette baloldali városvezetésen múlik, ez a fejlesztés sem valósul meg Kispesten, mivel nem is adták volna be a terveket a piac megújítására a fővárosi önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatára. A Fidesz–KDNP-frakció érvelésének köszönhetően ez megtörtént, és a kerület újabb 110 millió forintos támogatást nyert.


Hamarosan visszatérhetnek a vevők és eladók is ( Fotó: Sáfár Tibor)

A wekerlei kis piaccal egyszerű volt a helyzet, hiszen az előző ciklusban Ékes Gábor (Fidesz–KDNP) alpolgármesterként már elkészíttette a terveket, ezt vette alapul és alakította át saját elképzelései szerint az önkormányzat. Ennek lehet a következménye, hogy sok kihasználatlan tér van a piac épületében, például az emeleten.

Nincs ilyen szerencséje a Kispest városközpontjában lévő, Dél-Pest legnagyobbjának számító Kossuth téri piacnak, amelynek felújítására idén is pályázhatott volna az önkormányzat, ehhez azonban átfogó, kész terv kellene – amelyekkel a lap tudomása szerint nem rendelkezik a városvezetés.


Más kispesti fejlesztéseket is támogat a főváros

Kispest 100 millió forintot nyert az idei TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázaton a Köki melletti egykori KRESZ-park területének megújításához, amely egy pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas parkká alakul át – erről döntött nemrég a Fővárosi Közgyűlés. Az Eötvös utca–Kosárfonó utca közötti egykori KRESZ-park kihasználatlanságát 2014-ben a kerületi parkokkal és a lakótelepi kis parkokkal együtt kezdte felmérni Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek