EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Életmód

Frankfurti leves

Így készül a frankfurti leves

Hozzávalók: 1 ek. sertészsír, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. fűszerpaprika, 1 teáskanál köménymag, 4 db burgonya, 1 közepes kelkáposzta, 10 dkg frankfurti virsli (2 pár), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 175 g tejföl, 1 púpozott ek. finomliszt, 2 l víz


Profimedia, Alamy

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. Egy percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel. Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.
Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük. Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.

Kapcsolódó Cikkek