EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Gál Kinga: Az ENSZ migrációs csomagja káros Európára

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint az ENSZ migrációs csomagja káros Európára és nem a kontinens érdekeit képviseli.

Gál Kinga azzal kapcsolatban nyilatkozott telefonon csütörtökön az MTI-nek, hogy az Európai Parlament (EP) nem egészen két hét után újra tárgyalt a dokumentumról.


A képviselő úgy fogalmazott, az EP “egyre hangosabb migránspárti többsége” nem tudja elfogadni, hogy egyre több tagállam lép ki a csomag tárgyalásának folyamatából.

Újra és újra el kell mondani, hogy az illegális bevándorláshoz való jog nem létezik és nem elfogadható, nem minősülhet pozitívumnak, bátorítandó jelenségnek – jelentette ki Gál Kinga.


A képviselő azt mondta, a viták során azzal érvelnek, hogy a dokumentum nem kötelező érvényű, csak ajánlás, mégis nyomást gyakorolnak a tagállamokra, és az anyagban visszatérően többször is szerepel, milyen kötelezettséget kell vállalniuk az államoknak.

Amikor pedig majd jogértelmezésre és nemzetközi bíráskodásra kerül sor, akkor hivatkozási ponttá válhatnak a dokumentumban foglaltak – tette hozzá.

Véleménye szerint a migrációs csomag elfogadhatatlan, mert sérti az országok szuverenitását és nemzeti érdekeit, erőltetése pedig megosztja az uniót.

Ha egy tagállam is beengedi a migránsokat, és “meghívólevelet” küld nekik, szétszórja a problémát a többi tagállamra is – jegyezte meg Gál Kinga.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek