EUR: 329,02 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület

Gamerek, cosplayesek, e-sportolók és vloggerek foglalták el az expót

A múlt hétvégi, Hungexpo területén rendezett PlayIT Show most is a fiatalabb korosztályról szólt, a legújabb, legdivatosabb számítógépes játékokat lehetett kipróbálni két napon keresztül. Mindemellett külön szekcióban népszerűsítették a hagyományos társasjátékokat, és mozgásra is ösztönözték az egyre több időt a gépek és konzolok előtt töltő generációt.

A jó öreg Super Mariót nem lehetett kihagyni

A társas örök kedvenc marad

Egyre népszerűbb világszerte minden, ami a virtuális világba kalauzolja a felhasználókat. A PlayIT show teljes képet adott arról, honnan hová jutottunk pár nemzedék alatt, és mik a további távlatok. A mai netes világban szinte megdöbbentő, milyen társasjáték-felhozatal van, pedig sorra jönnek ki a régebbi klasszikusok (Monopoly, Gazdálkodj okosan!) és vadonatúj táblás játékok, melyek közül természetesen sok a mai kornak megfelelő külsőt és tartalmat kap. Olyan népszerű sorozatok elevenednek meg így, mint az Agymenők  vagy a Trónok harca, de már a Queen zenekarral is monopolyzhatuk.


Már nem kell kimenni a ringre, otthonról is valósághű élményt kaphatunk

A Trónok harca Éjkirálya is ellátogatott a kiállításra

A hangsúly a számítógépes játékokon volt, ahol a legjobb e-sportolók mérhették össze  tudásukat. A játékokhoz kapcsolódó alakok is feltűntek, a szereplőknek beöltözött úgynevezett cosplayesek között például hasonmásversenyt is rendeztek. Sokan voltak kíváncsiak a színpadon folytatott játékelemzésekre, bemutatókra és az egyre népszerűbb videobloggerekkel folytatott beszélgetésekre.

A kétnapos rendezvényen a legtöbben persze a legújabb játékokhoz álltak sorba, hogy kipróbálhassák. Ha kellett, egy órát is vártak, hogy Pókembert irányítva győzzék le a világot fenyegető gonosztevőket vagy fegyvert ragadva, hálózatban kommandózzanak ellenséges figurákat ölve. A legtöbb placcon szokás szerint a FIFA legújabb focis játékát próbálgatták, de volt, aki valóban megmozgatta magát. Mert már nem számít ritkaságnak a valóságot egyre életszerűbben bemutató eszköz, legyen az egy szemüveg segítségével szemünk elé táruló versenypálya, vagy mozgásunkat érzékelő táncparkett. A fejlesztéseknek köszönhetően így legalább nemcsak a kanapén punnyadva nyomkodhatunk néhány gombot, hanem például síelést imitálva nyerhetünk olimpiát a nappaliban.


Az örök kedvenc Pókembert mindenki ki akarta próbálni

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.