EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Gaye Su Akyol és a Meszecsinka koncertjével kezdődik a Müpa világzenei sorozata

A török Gaye Su Akyol és a magyar Meszecsinka koncertjével kezdődik vasárnap a Müpa új, Dupla W című világzenei sorozata.

A Dupla W című sorozat koncertjein egy hazai és egy külföldi együttes produkcióját hallhatja a közönség, a különleges élményt a párosítás alapja garantálja. A közös pontot Gaye Su Akyol és a Meszecsinka esetében a népzene és a pszichedelikus rock kapcsolata jelenti – közölte a Müpa az MTI-vel.


Gaye Su Akyol új albumának dalaiban az énekesnő tovább kalandozik a népzene, a pszichedelikus rock és az anatóliai pop vegyítéséből születő egyedi világban. Gaye Su Akyol olyan nagy török dívák hatására kezdett énekelni, mint Selga Bagcan és Müzeyyen Senar, de jelentős benyomást tett rá a Nirvana, Nick Cave és a Sonic Youth zenéje is.

Az est hazai fellépője az Oláh Annamari nevével fémjelzett Meszecsinka, melynek története 2008-ban indult. Az akkor a Fókatelep együttesben szereplő énekesnő és a billentyűs Biljarszki Emil Fókaszalon néven duóként lépett fel, párosuk hamarosan állandósult, majd új tagokat kezdtek toborozni. Így született meg a Meszecsinka, amely 2018-ban Fonogram-díjat kapott magyar nép- és világzene kategóriában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Kezdetben fátyolfelhős idő lesz, a keleti, északkeleti megyékben gomolyfelhők is képződnek. Késő délutántól nyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, és este, éjszaka főként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol jégeső is előfordulhat.

  • Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése – jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás pénteki programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén, Egerben.