2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Extra

Görbicz Anita: Jöhet az újabb baba!

Görbicz Anita tavasszal végleg kilépett a magyar női kézilabda-válogatottból. A döntést elsősorban kisfia, Boldizsár miatt hozta meg. A sportoló a Lokálnak elárulta: egy év múlva tervezi a visszavonulását, mert párjával, Vincze Ottóval szeretnének még egy babát.  

– Boldizsár születése után két hónappal már elkezdtem edzeni, hogy minél előbb visszanyerjem a formámat, és a pályán lehessek. Ottó volt gyesen a fiunkkal, amíg én a többhetes edzőtáborokba jártam – kezdte Görbicz Anita a Lokálnak. – Boldizsárt akkor nem viselte meg, hogy 2-3 hétig nem voltam otthon, viszont engem nagyon. Lelkileg borzasztóan rosszul éltem meg, hogy nem lehetek a kisfiammal. Most viszont, hogy már elmúlt hároméves, ő kérdezgette, hogy „Anya, hová mész, mikor jössz?”. Sokáig tartott meghozni a döntést, többször is beszéltünk róla a férjemmel, és végül arra jutottunk, hogy most jött el az idő, amikor lépni kell – emlékezett vissza a világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, aki végül a múlt év végén jelentette be, hogy búcsúzik a magyar válogatottól.


– Jelenleg is játszom a győri kézilabdaklubnál, de lényegesen több időm jut a családomra, aminek mindenki nagyon örül. Még egyéves szerződésem van a csapatnál, és ha ez lejár, valószínűleg végleg felhagyok a versenyszerű kézilabdával. Egyrészt úgy gondolom, 35 évesen ideje már átadnom a terepet a fiataloknak, másrészt mindenképpen szeretnénk még egy gyermeket, akivel már én lehetek otthon. Ahogy növekszik Boldizsár, ő is egyre jobban igényli, hogy minél többet legyek vele, én pedig nagyon élvezek minden együtt töltött percet – mesélt jövőbeli terveiről a sportoló. Anita és Ottó igyekeznek minden pillanatot kihasználni, hogy kisfiukkal hármasban lehessenek.

– Szoktunk Ottóval kettesben romantikázni, de ha van egy kis szabadidőnk, azt mind a ketten inkább Boldizsárral töltenénk. Volt éppen elég időnk arra, hogy a kisfiunk születése előtt kettesben legyünk, most viszont a család az első. Igyekszünk minél több közös élményt szerezni, ezért gyakran járunk játszóterezni vagy az állatkertbe. Próbáljuk Boldizsárt megismertetni a sporttal, de eddig egyikünknek sem sikerült megszerettetni vele a labdát. Reméljük, ez idővel változik, mert szeretnénk, ha legalább hobbiszinten sportolna majd valamit.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek