EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb XII.kerület

Gospelkórus hangol az ünnepre

Idén is megszépíti az ünnepre hangolódást a Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin, amely december 2-án a MOM Kulturális Központ koncerttermében lép fel.

Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin

A mára legendássá vált világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, a Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban.


A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában, 17 és 65 éves kor között.

A zenekar egyházzenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, a II. János Pál, illetve XVI. Benedek pápa tiszteletére rendezett koncerteken.

Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amelynek lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a hit, remény, béke és szeretet által. Az afroamerikai zene nagykövetei Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek, és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak.

Kapcsolódó Cikkek