2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb XII.kerület

Gospelkórus hangol az ünnepre

Idén is megszépíti az ünnepre hangolódást a Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin, amely december 2-án a MOM Kulturális Központ koncerttermében lép fel.

Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin

A mára legendássá vált világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, a Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban.


A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában, 17 és 65 éves kor között.

A zenekar egyházzenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, a II. János Pál, illetve XVI. Benedek pápa tiszteletére rendezett koncerteken.

Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amelynek lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a hit, remény, béke és szeretet által. Az afroamerikai zene nagykövetei Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek, és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.