EUR: 333,96 Ft
CHF: 306,53 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Gulyás: A bevándorlásról szól az EP-választás

Döntő hatású lehet az Európai Unió jövőjére nézve az európai parlamenti választás magyarországi eredménye – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európa jövőjéről rendezett fórumon Budapesten.

– A jövő évi voksoláson arról kell dönteni, hogy Európa milyen álláspontot foglaljon el a migráció kérdésében. A magyar kormány szerint a migrációt illetően a tagállami szuverenitás semmilyen mértékben nem korlátozható – tette hozzá a politikus, aki hangsúlyozta, hogy ebben a vitában a magyar választók is részt vehetnek, és világos választ kell adniuk.


Gulyás Gergely szerint a két szemben álló nézőpont egyike a kontinens jövője szempontjából az Európai Egyesült Államok, míg a másik a szuverén tagállamok közösségét tartja fontosnak.

– A magyar kormány álláspontja az, hogy az Európai Egyesült Államok elképzelése nem vezethet eredményre, mert az a nemzeti identitás feladását feltételezi. Ám sokan éppen ennek érdekében még több migráns Európába telepítését tartják szükségesnek – mondta Gulyás, aki a Soros–Sargentini-jelentésre is kitért.


– A  jelentés nyomán Magyarországgal szemben megindult eljárásnak nincs különösebb jelentősége, ugyanis biztosak lehetünk abban, hogy néhányan vétót emelnek, ha korlátozni kívánják Magyarország szavazati jogát – utalt ezzel a visegrádi országok támogatására.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor, a családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti – jelentette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a TEDxDunapart konferencián.

 • Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Kilenc német juhászkutya született három hete Dunakeszin, a kis négylábúak szeme már kinyílt, most próbálkoznak elindulni. Most éppen a nevükre várnak, a rendőrség Instagram-oldalán bárki javasolhat nevet a kis négylábúaknak, a lényeg, hogy „i”-vel kezdődjön – írja a rendőrség a honlapján.

 • 69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  A magyar bűnüldözés történetének egyik legnagyobb mennyiségű – 69,1 kilogramm súlyú – heroinszállítmányát foglalták le a rendőrök Budapesten.

 • Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevők számára a munka törvénykönyvének módosításával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.