EUR: 345,95 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Gulyás: A bevándorlásról szól az EP-választás

Döntő hatású lehet az Európai Unió jövőjére nézve az európai parlamenti választás magyarországi eredménye – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európa jövőjéről rendezett fórumon Budapesten.

– A jövő évi voksoláson arról kell dönteni, hogy Európa milyen álláspontot foglaljon el a migráció kérdésében. A magyar kormány szerint a migrációt illetően a tagállami szuverenitás semmilyen mértékben nem korlátozható – tette hozzá a politikus, aki hangsúlyozta, hogy ebben a vitában a magyar választók is részt vehetnek, és világos választ kell adniuk.


Gulyás Gergely szerint a két szemben álló nézőpont egyike a kontinens jövője szempontjából az Európai Egyesült Államok, míg a másik a szuverén tagállamok közösségét tartja fontosnak.

– A magyar kormány álláspontja az, hogy az Európai Egyesült Államok elképzelése nem vezethet eredményre, mert az a nemzeti identitás feladását feltételezi. Ám sokan éppen ennek érdekében még több migráns Európába telepítését tartják szükségesnek – mondta Gulyás, aki a Soros–Sargentini-jelentésre is kitért.


– A  jelentés nyomán Magyarországgal szemben megindult eljárásnak nincs különösebb jelentősége, ugyanis biztosak lehetünk abban, hogy néhányan vétót emelnek, ha korlátozni kívánják Magyarország szavazati jogát – utalt ezzel a visegrádi országok támogatására.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek