2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Gulyás: A bevándorlásról szól az EP-választás

Döntő hatású lehet az Európai Unió jövőjére nézve az európai parlamenti választás magyarországi eredménye – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európa jövőjéről rendezett fórumon Budapesten.

– A jövő évi voksoláson arról kell dönteni, hogy Európa milyen álláspontot foglaljon el a migráció kérdésében. A magyar kormány szerint a migrációt illetően a tagállami szuverenitás semmilyen mértékben nem korlátozható – tette hozzá a politikus, aki hangsúlyozta, hogy ebben a vitában a magyar választók is részt vehetnek, és világos választ kell adniuk.


Gulyás Gergely szerint a két szemben álló nézőpont egyike a kontinens jövője szempontjából az Európai Egyesült Államok, míg a másik a szuverén tagállamok közösségét tartja fontosnak.

– A magyar kormány álláspontja az, hogy az Európai Egyesült Államok elképzelése nem vezethet eredményre, mert az a nemzeti identitás feladását feltételezi. Ám sokan éppen ennek érdekében még több migráns Európába telepítését tartják szükségesnek – mondta Gulyás, aki a Soros–Sargentini-jelentésre is kitért.


– A  jelentés nyomán Magyarországgal szemben megindult eljárásnak nincs különösebb jelentősége, ugyanis biztosak lehetünk abban, hogy néhányan vétót emelnek, ha korlátozni kívánják Magyarország szavazati jogát – utalt ezzel a visegrádi országok támogatására.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.