EUR: 322,46 Ft
CHF: 283,39 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Sopron

GYIK: 280 millió forintos fejlesztés

Mintegy 280 millió forintból újul meg a GYIK Rendezvényház Sopronban. Az önkormányzat által elnyert forrásokból megvalósuló projekt energetikai korszerűsítést tartalmaz, így az intézmény jóval „környezetbarátabb” lesz.

280 millió forintból újul meg a GYIK Rendezvényház
Fotó: Kóczán Bálint

Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta, hogy a felújítások energetikai része csatlakozik a kormány szén-dioxid-vállalási kvótájához. A károsanyag-kibocsátást csökkenteni kell, amiben Sopron kiválóan teljesít ezeknek a beruházásoknak is köszönhetően.


A munkálatok ideje alatt is nyitva tart a ház
Fotó: Kóczán Bálint

A beruházás során a kivitelező elvégzi a homlokzati nyílászárók és a hozzájuk tartozó kiegészítő épületelemek építését és cseréjét, valamint hőszigetelését, lecserélik a rossz állapotú radiátorokat, emellett a lapos tetőn új rétegrendet alakítanak ki a jobb hő- és víztartás érdekében. A felújítás egyik fontos része az akadálymentesítés.
Orbán Júlia intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a munkálatok jó ütemben haladnak, a ház zökkenőmentesen működik, így ez alatt az időt alatt is különböző programokkal várják a közönséget.
A kivitelezés várhatóan 2019 márciusában fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.