EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Sopron

GYIK: 280 millió forintos fejlesztés

Mintegy 280 millió forintból újul meg a GYIK Rendezvényház Sopronban. Az önkormányzat által elnyert forrásokból megvalósuló projekt energetikai korszerűsítést tartalmaz, így az intézmény jóval „környezetbarátabb” lesz.

280 millió forintból újul meg a GYIK Rendezvényház
Fotó: Kóczán Bálint

Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta, hogy a felújítások energetikai része csatlakozik a kormány szén-dioxid-vállalási kvótájához. A károsanyag-kibocsátást csökkenteni kell, amiben Sopron kiválóan teljesít ezeknek a beruházásoknak is köszönhetően.


A munkálatok ideje alatt is nyitva tart a ház
Fotó: Kóczán Bálint

A beruházás során a kivitelező elvégzi a homlokzati nyílászárók és a hozzájuk tartozó kiegészítő épületelemek építését és cseréjét, valamint hőszigetelését, lecserélik a rossz állapotú radiátorokat, emellett a lapos tetőn új rétegrendet alakítanak ki a jobb hő- és víztartás érdekében. A felújítás egyik fontos része az akadálymentesítés.
Orbán Júlia intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a munkálatok jó ütemben haladnak, a ház zökkenőmentesen működik, így ez alatt az időt alatt is különböző programokkal várják a közönséget.
A kivitelezés várhatóan 2019 márciusában fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.