2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Sopron

GYIK: 280 millió forintos fejlesztés

Mintegy 280 millió forintból újul meg a GYIK Rendezvényház Sopronban. Az önkormányzat által elnyert forrásokból megvalósuló projekt energetikai korszerűsítést tartalmaz, így az intézmény jóval „környezetbarátabb” lesz.

280 millió forintból újul meg a GYIK Rendezvényház
Fotó: Kóczán Bálint

Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta, hogy a felújítások energetikai része csatlakozik a kormány szén-dioxid-vállalási kvótájához. A károsanyag-kibocsátást csökkenteni kell, amiben Sopron kiválóan teljesít ezeknek a beruházásoknak is köszönhetően.


A munkálatok ideje alatt is nyitva tart a ház
Fotó: Kóczán Bálint

A beruházás során a kivitelező elvégzi a homlokzati nyílászárók és a hozzájuk tartozó kiegészítő épületelemek építését és cseréjét, valamint hőszigetelését, lecserélik a rossz állapotú radiátorokat, emellett a lapos tetőn új rétegrendet alakítanak ki a jobb hő- és víztartás érdekében. A felújítás egyik fontos része az akadálymentesítés.
Orbán Júlia intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a munkálatok jó ütemben haladnak, a ház zökkenőmentesen működik, így ez alatt az időt alatt is különböző programokkal várják a közönséget.
A kivitelezés várhatóan 2019 márciusában fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.