2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Miskolc

Gyógynövényüzem épül Bükkszentkereszten

Újabb gyártóegység építésébe kezdett a Szabó Gyuri bácsi gyógynövényes készítményeit előállító, bükkszentkereszti cég. A faluban és a megyében is jelentős munkahelyteremtő beruházásnak számító gyártóegység alapkövét már le is tették a borsodi településen.

– Sosem hittem volna, hogy a piaci gyógynövény-értékesítéstől egyszer majd idáig eljutunk, és egy ilyen nagy üzemben fogjuk a gyógynövényeket feldolgozni – nyilatkozta Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember az alapkőletételi ünnepségen. Örömmel és bizakodva nyugtázta, hogy munkásságának és a cég missziójának köszönhetően idehaza is egyre többen ismerik és fogyasztják a gyógynövényeket.


A „bükki füvesember” évek óta készíti gyógyteáit

Az ellenőrzött minőségű gyógynövényekből, egyedi receptúra alapján 63-féle Györgytea márkájú terméket előállító cég a korábbi üzemet a folyamatos bővítés ellenére is kinőtte.  Az új épületkomplexum nemcsak a feldolgozó- és csomagolóüzemnek ad majd helyet, hanem a kényelmesebb, modernebb irodáknak is.

– Óriási öröm látni, hogy egy kis bükki faluban indult vállalkozás naggyá válva is itt marad helyben, és hogy a helybelieknek eddig is biztos megélhetést adó gyógynövény-feldolgozó további munkahelyeket teremt – ezekkel a szavakkal köszönte meg a település legnagyobb munkaadójának az újabb befektetést és köszöntötte az alapkőletételre egybegyűlteket Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere.


Jámbor Flórián polgármester, Szabó György gyógynövényszakértő, a „bükki füvesember”, mellette Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta, a Pharmaherb Kft. ügyvezetője és Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke a gyógynövényes készítményeket előállító Pharmaherb Kft. új gyógynövényüzemének alapkőletételi ünnepségén Bükkszentkereszten

Ugyanehhez a véleményhez csatlakozott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is, aki szerint nemcsak a falu, hanem a megye életében is rendkívül fontos és egyben megnyugtató Gyuri bácsiék tevékenysége, akik évek óta jelen vannak, munkát adnak és hosszú távon terveznek az elmaradottnak számító Borsod megyei régióban.

Szabó Gyuri bácsi, a legendás bükki füvesember neve összeforrt a gyógynövényes gyógyítással. A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett bükkszentkereszti természetgyógyász tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki gyakorlott fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományokat és vezeti a családi vállalkozást.

Kapcsolódó Cikkek