EUR: 322,00 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Dunaújváros

Győzelemmel hangoltak a Szuperkupára

Szegeden játszott bajnoki mérkőzést a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata, amely magabiztos győzelemmel „melegített be” a november 10-i Szuperkupa-mérkőzésre, amelyen a LEN Kupa címvédőjeként ugranak majd vízbe a dunaújvárosi lányok.

Egyértelműen a DUE-Maarsk Graphics csapata számított a Szeged elleni bajnoki találkozó esélyesének, hiszen míg Mihók Attila dunaújvárosi tanítványai a tabella második helyét foglalták el a mérkőzés előtt, addig a Tisza-partiak pont nélkül álltak a bajnokság nyolcadik, azaz utolsó előtti helyén. A pontszerzésre nem sok esélyt adtak ellenfelüknek Gurisattiék, akik ugyan az első negyedben csupán egy góllal vezettek (1-2), a második etapban már öt találatig jutottak, míg a házigazdáknak csupán hármat engedélyeztek, így már a félidő előtt 4-7-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.


A DUE már a november 10-i meccsre készül (Archív-fotó: DFVE)

A folytatásban sem engedtek ki a vendégek, akik a harmadik negyedben egy 6-0-ás rohammal biztosították be vezetésüket, míg a negyedik játékrészben a Szeged két góljára összesen öttel válaszoltak, így 18-6 arányban megnyerték a mérkőzést. A DUE a folytatásban már nagyobb küzdelemre számíthat, hiszen a LEN Kupa címvédőjeként Szuperkupa-meccsen méri majd össze tudását a tavalyi Euroliga győztesével, a Kirishi csapatával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.