2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Dunaújváros

Győzelemmel hangoltak a Szuperkupára

Szegeden játszott bajnoki mérkőzést a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata, amely magabiztos győzelemmel „melegített be” a november 10-i Szuperkupa-mérkőzésre, amelyen a LEN Kupa címvédőjeként ugranak majd vízbe a dunaújvárosi lányok.

Egyértelműen a DUE-Maarsk Graphics csapata számított a Szeged elleni bajnoki találkozó esélyesének, hiszen míg Mihók Attila dunaújvárosi tanítványai a tabella második helyét foglalták el a mérkőzés előtt, addig a Tisza-partiak pont nélkül álltak a bajnokság nyolcadik, azaz utolsó előtti helyén. A pontszerzésre nem sok esélyt adtak ellenfelüknek Gurisattiék, akik ugyan az első negyedben csupán egy góllal vezettek (1-2), a második etapban már öt találatig jutottak, míg a házigazdáknak csupán hármat engedélyeztek, így már a félidő előtt 4-7-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.


A DUE már a november 10-i meccsre készül (Archív-fotó: DFVE)

A folytatásban sem engedtek ki a vendégek, akik a harmadik negyedben egy 6-0-ás rohammal biztosították be vezetésüket, míg a negyedik játékrészben a Szeged két góljára összesen öttel válaszoltak, így 18-6 arányban megnyerték a mérkőzést. A DUE a folytatásban már nagyobb küzdelemre számíthat, hiszen a LEN Kupa címvédőjeként Szuperkupa-meccsen méri majd össze tudását a tavalyi Euroliga győztesével, a Kirishi csapatával.

Kapcsolódó Cikkek