2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Gyurcsány nyilatkozzon, jutott-e Magyarországra az ellopott pénzből

A Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője szerint Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének nyilatkoznia kell, milyen kapcsolat fűzi az Interpol által körözött bolgár üzletemberhez.

Sajtóinformációk szerint Cvetan Vaszilev ellen az Interpol nemzetközi körözést adott ki.


Hollik István keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Gyurcsány Ferencnek közös cégei és üzletei vannak a férfival, az egyik legnagyobb bolgár bank tulajdonosával, aki a gyanú szerint 600 milliárd forintnak megfelelő pénzt lopott el.

A Fidesz-KDNP ezért felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy nyilatkozzon arról, jutott-e Magyarországra ebből a pénzből. Azt is követelik: a politikus, számoljon be arról, hogy pontosan milyen kapcsolat fűzi “ehhez a bűnözőhöz”, és arra is várják a választ, hogy a Demokratikus Koalíció kapott-e abból a pénzből, amelyet Cvetan Vaszilev ellopott.

Hollik István hangsúlyozta, hogy Gyurcsány Ferencnek tisztáznia kell magát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.