2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Zalaegerszeg

Hadiipari fejlesztésekre is alkalmas a tesztpálya

A hadiipar fejlesztéseit is jól szolgálja majd a zalaegerszegi járműipari tesztpálya –  Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt erről az Autonóm on- és off-road járművek katonai alkalmazásának lehetőségei című konferencián, melyet a magyar tudomány ünnepe alkalmából rendeztek városunkban.

A magyar honvédség járműparkjának működtetéséhez egyelőre szükség van az ember közreműködésére, de nem sokáig lesz ez  így. A Zrínyi 2026 Haderőfejlesztési és Honvédelmi Program segítségével elindult a honvédség modernizációja is. A kormány elvárása, hogy egy erős, ütőképes, modern és korszerű, a térség meghatározó honvédségét hozzák létre – fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter az eseményen. Kiemelte, mindehhez nagy szükség van a kutatásra, a fejlesztésre, az innováció területén. A zalaegerszegi járműipari tesztpálya a hadiipar fejlesztéseit is jól szolgálja, akár önvezető harci járművek tesztelésére is alkalmas a terület, sőt arra is, hogy ne csak a felszínen haladó járműveket tudják vizsgálni, hanem kölcsönhatásukat is, az akár az egy térségben tartózkodó drónokkal, repülő objektumokkal. A konferencián elhangzott: több fejlesztés már elindult, például a kibertámadások kivédésére már létrehozott a minisztérium egy műveleti központot, emellett dolgoznak a digitális katonaprogramon, amelynek célja olyan eszközökkel felszerelni a harctéren lévő katonákat, amelyek azonnali információkat küldenek a vezetők felé.


Hamarosan ennél modernebb, önjáró járművek vethetők be

Már dolgoznak a digitális katonaprogramon is

Fejlődni fognak a katonai járművek is

Egyelőre szükség van az ember közreműködésére, de hamarosan önjáró katonai járművek erősítik a hadsereget

Egyenlőre szükség van az ember közreműködésére, de hamarosan önjáró katonai járművek erősítik a hadsereget

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.