EUR: 320,07 Ft
CHF: 280,71 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Hódmezővásárhely

Halmokban gyűlt az elektronikai hulladék

Elektronikai hulladékok gyűjtési akcióját hirdette meg a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a Földünkért Világnapon a Family Center parkolójában. Most először adhatta le a lakosság Hódmezővásárhelyen a feleslegessé vált elektronikai eszközeit, illetve hulladékait.

Nagy volt az érdeklődés a kezdeményezés iránt. Reggel fél 9-től folyamatosan érkeztek azok, akik valamilyen elektronikai hulladékuktól szerettek volna megszabadulni. A Family Center parkolójában szabályosan halmokban állt a szemét. Két hatalmas konténerben gyűltek az elektronikai eszközök, illetve a parkoló szélén is sokasodtak.


Hódmezővásárhelyen most először adhatta le a lakosság a feleslegessé vált elektronikai eszközeit.

A háztartásban megtalálható mindenféle elektronikai eszközt átvett a gyűjtést lebonyolító Multigrade Kft. Így a számítástechnikai eszközöket (számítógép, telefon, mobiltelefon stb.), háztartási kisgépeket (vasaló, hajszárító, konyhai robotgép stb.), szórakoztatóelektronikai eszközöket (televíziókészülék, rádió, MP-lejátszó stb.), elemeket és különféle fényforrásokat (izzók, fénycsövek, kompakt fénycsövek, halogén és LED-es fényforrások).

Miután lerakta valaki a hulladékot, egy regisztrációt is el kellett végezni, amihez személyi igazolvány és lakcím kártya kellett. Mindezt azért, hogy pontos statisztikát készítsenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.