2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Hódmezővásárhely

Halmokban gyűlt az elektronikai hulladék

Elektronikai hulladékok gyűjtési akcióját hirdette meg a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a Földünkért Világnapon a Family Center parkolójában. Most először adhatta le a lakosság Hódmezővásárhelyen a feleslegessé vált elektronikai eszközeit, illetve hulladékait.

Nagy volt az érdeklődés a kezdeményezés iránt. Reggel fél 9-től folyamatosan érkeztek azok, akik valamilyen elektronikai hulladékuktól szerettek volna megszabadulni. A Family Center parkolójában szabályosan halmokban állt a szemét. Két hatalmas konténerben gyűltek az elektronikai eszközök, illetve a parkoló szélén is sokasodtak.


Hódmezővásárhelyen most először adhatta le a lakosság a feleslegessé vált elektronikai eszközeit.

A háztartásban megtalálható mindenféle elektronikai eszközt átvett a gyűjtést lebonyolító Multigrade Kft. Így a számítástechnikai eszközöket (számítógép, telefon, mobiltelefon stb.), háztartási kisgépeket (vasaló, hajszárító, konyhai robotgép stb.), szórakoztatóelektronikai eszközöket (televíziókészülék, rádió, MP-lejátszó stb.), elemeket és különféle fényforrásokat (izzók, fénycsövek, kompakt fénycsövek, halogén és LED-es fényforrások).

Miután lerakta valaki a hulladékot, egy regisztrációt is el kellett végezni, amihez személyi igazolvány és lakcím kártya kellett. Mindezt azért, hogy pontos statisztikát készítsenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.