EUR: 358,15 Ft
CHF: 338,96 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Hódmezővásárhely

Halmokban gyűlt az elektronikai hulladék

Elektronikai hulladékok gyűjtési akcióját hirdette meg a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a Földünkért Világnapon a Family Center parkolójában. Most először adhatta le a lakosság Hódmezővásárhelyen a feleslegessé vált elektronikai eszközeit, illetve hulladékait.

Nagy volt az érdeklődés a kezdeményezés iránt. Reggel fél 9-től folyamatosan érkeztek azok, akik valamilyen elektronikai hulladékuktól szerettek volna megszabadulni. A Family Center parkolójában szabályosan halmokban állt a szemét. Két hatalmas konténerben gyűltek az elektronikai eszközök, illetve a parkoló szélén is sokasodtak.


Hódmezővásárhelyen most először adhatta le a lakosság a feleslegessé vált elektronikai eszközeit.

A háztartásban megtalálható mindenféle elektronikai eszközt átvett a gyűjtést lebonyolító Multigrade Kft. Így a számítástechnikai eszközöket (számítógép, telefon, mobiltelefon stb.), háztartási kisgépeket (vasaló, hajszárító, konyhai robotgép stb.), szórakoztatóelektronikai eszközöket (televíziókészülék, rádió, MP-lejátszó stb.), elemeket és különféle fényforrásokat (izzók, fénycsövek, kompakt fénycsövek, halogén és LED-es fényforrások).

Miután lerakta valaki a hulladékot, egy regisztrációt is el kellett végezni, amihez személyi igazolvány és lakcím kártya kellett. Mindezt azért, hogy pontos statisztikát készítsenek.

Kapcsolódó Cikkek