2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

Hamarosan 201 új autóbusz erősíti a VOLÁNBUSZ és a Közlekedési Központok járműállományát

A VolánBuszpark három eredményes, 17 milliárd forintot meghaladó értékű autóbusz beszerzésének köszönhetően összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő jármű áll ütemezetten forgalomba 2019. április végéig a VOLÁNBUSZNÁL és a Közlekedési Központoknál. A szolgáltatási színvonal további növelése érdekében a tervek szerint hamarosan újabb korszerű buszok beszerzésére kerül sor.

Az újonnan beszerzett buszok bemutatása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédében elmondta: a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a kormány célja a kényelmes, biztonságos, megfizethető, környezetkímélő és magyar autóbuszok közlekedtetése. A miniszter az új beszerzésekről megjegyezte: a lépés illeszkedik az Innovációs és Technológiai Minisztérium buszstratégiájába, amelynek központi eleme a Magyarországon gyártott autóbuszok használata. Arra törekszünk, hogy a városi környezetben, illetve a városok közti közlekedésben is az euro6 dízelmotorral hajtott autóbuszok mellett egyre nagyobb számban jelenjenek meg a hibrid és a tisztán elektromos meghajtású járművek is – jelentette ki a miniszter.


Dávid Ilona a VOLÁNBUSZ Zrt. és a DAKK Zrt. elnök-vezérigazgatója, a regionális közlekedési központok igazgatóságainak elnöke, a VolánBuszpark ügyvezetője beszédében hangsúlyozta: „A VOLÁNBUSZ Zrt. és a Közlekedési Központok legfontosabb feladata, hogy utasait kiszámíthatóan, kényelmesen, biztonságosan eljuttassa a kiválasztott célállomásokra. Különösen nagy jelentőséggel bír ez napjainkban, amikor az utak zsúfoltsága miatt egyre nehezebbé és körülményesebbé válik az egyéni közlekedés. Ilyen körülmények között olyan komplex szolgáltatást kell kínálni, amely arra ösztönzi az utasokat, hogy inkább a közösségi közlekedést válasszák. A XXI. században már alapvető és jogos elvárás pl. a korszerű fedélzeti utastájékoztatás, a klímaberendezés, az akadálymentesség, a hűtőszekrény vagy hogy a wi-fi szolgáltatás elérhető legyen.” Beszélt arról is, hogy a jövőben folytatni szeretnék a megkezdett fejlesztéseket. A tervek szerint a kormányzat támogatásával 2019. harmadik negyedévétől újabb, jelentős járműállomány frissítésre kerülhet sor a közlekedési központoknál.

A Volkswagen Group által szállított, 31 darab emelt komfortfokozatú MAN Neoplan Tourliner buszok közül 16 darab a Dél-dunántúli, az Északnyugat-magyarországi és a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ viszonylatain közlekedik, 15 darab pedig a VOLÁNBUSZ flottájába kerül. Utóbbiak a főváros valamint Salgótarján, Makó, Zalaegerszeg, Siklós, Gyula, Mohács és Harkány között biztosítják a kapcsolatot.


A KRAVTEX-KÜHNE csoporttól 120 darab Credo 02 Econell autóbusz érkezik. Ezek közül 100 darab a VOLÁNBUSZ Zrt., 20 darab pedig a Dél-alföldi Közlekedési Központ flottájába kerül. A sárga színű járművekkel Vác és Gödöllő térségében, a fehér színűekkel pedig Baja, Kecskemét Békéscsaba és Szeged környékén már most is találkozhatnak utasaink.

Az ITK Holding a jövő év első félévében 50 darab Mercedes-Benz Conecto típusú autóbuszt szállít, amelyek a regionális közlekedési társaságok járműállományát erősítik majd.

Kapcsolódó Cikkek