EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Hódmezővásárhely

Hamarosan átadják a Vásárhely–Makó kerékpárutat

A Lelei út mellett hamarosan elkészül a kerékpárút. Három település, Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely közös munkájának eredményeként épült meg a közel 25 kilométernyi bicikliút.

Az elkészült úton Hódmezővásárhelytől egészen Makóig el lehet kerekezni. Vásárhely közigazgatási területén belül 14 kilométer kerékpárutat építettek meg, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a város még élhetőbb legyen. Mostantól azok, akik Vásárhelyen és környékén kerékpárral közlekednek, sokkal biztonságosabb körülmények között tudnak eljutni úti céljukhoz.


Nem most vetődött fel a Lelei úti kerékpárút kérdése. Először 2006 és 2010 között – Lázár János polgármestersége idején – mind Batidán, mind az Újvárosi városrészben lakossági fórumokon vetették fel a lakók, hogy a Lelei út a nyomvonala miatt meglehetősen veszélyes. Sokan kijárnak a kiskertekbe, a tanyákra és Batidára is. Azt kérték a lakók, ha a városnak lehetősége lesz rá, hogy egy kerékpárutat hozzon létre, akkor ezt tegye meg. Erre a 2014–2020-as Terület- és Településfejlesztési Operatív Program adott lehetőséget.

A projekt magában foglalja a Hősök tere–Dr. Imre József utca–Városháza utca szakasz forgalomcsillapító fejlesztését is

Az új kerékpárút 75 millió 999 ezer 367 forintból épült meg, amely a TOP-program keretében száz százalékban támogatott. Az elkészült bicikliutat hamarosan hivatalosan is átadják, de közlekedni már lehet rajta. Makó és Vásárhely között két kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak azok számára, akik tekerés közben egy kis szünetre vágynak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.