EUR: 344,85 Ft
CHF: 320,69 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb Hódmezővásárhely

Hamarosan átadják a Vásárhely–Makó kerékpárutat

A Lelei út mellett hamarosan elkészül a kerékpárút. Három település, Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely közös munkájának eredményeként épült meg a közel 25 kilométernyi bicikliút.

Az elkészült úton Hódmezővásárhelytől egészen Makóig el lehet kerekezni. Vásárhely közigazgatási területén belül 14 kilométer kerékpárutat építettek meg, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a város még élhetőbb legyen. Mostantól azok, akik Vásárhelyen és környékén kerékpárral közlekednek, sokkal biztonságosabb körülmények között tudnak eljutni úti céljukhoz.


Nem most vetődött fel a Lelei úti kerékpárút kérdése. Először 2006 és 2010 között – Lázár János polgármestersége idején – mind Batidán, mind az Újvárosi városrészben lakossági fórumokon vetették fel a lakók, hogy a Lelei út a nyomvonala miatt meglehetősen veszélyes. Sokan kijárnak a kiskertekbe, a tanyákra és Batidára is. Azt kérték a lakók, ha a városnak lehetősége lesz rá, hogy egy kerékpárutat hozzon létre, akkor ezt tegye meg. Erre a 2014–2020-as Terület- és Településfejlesztési Operatív Program adott lehetőséget.

A projekt magában foglalja a Hősök tere–Dr. Imre József utca–Városháza utca szakasz forgalomcsillapító fejlesztését is

Az új kerékpárút 75 millió 999 ezer 367 forintból épült meg, amely a TOP-program keretében száz százalékban támogatott. Az elkészült bicikliutat hamarosan hivatalosan is átadják, de közlekedni már lehet rajta. Makó és Vásárhely között két kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak azok számára, akik tekerés közben egy kis szünetre vágynak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.