EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,23 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Ózd

Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn. Az eredménytelenséget magamutogatással igyekeznek elfedni – így foglalható össze Obbágy Csaba korábbi másodállású alpolgármester véleménye az ózdi állapotokról.

– Az eltelt 27 év alatt soha nem tapasztaltam azt az esetlegességet az önkormányzat működésében, amit ebben a ciklusban. Nincs komplex terv, koncepció, ami irányt mutatna… Úgy tűnik, hogy a jelenlegi városvezetés számára az állatsimogató a legfontosabb, ami egy Ózdtól kisebb településnek akár a büszkesége lehetne. Ugyanakkor több útszakasz, különösen a Bánszállás-Center felé vezető járhatatlan – nyilatkozta Sajóvárkony képviselője, itt működnek Ózd meghatározó nagyüzemei (GE-ABB, ÓAM, Frank Hungária, szennyvíztelep, ebtelep, komposztáló). (A riport készítése óta 240 méter hosszú kifogásolt útszakaszt leaszfaltoztak – a szerk.)


Fotó: Lokál
 Sajóvárkony iskolájában a kis eredményeknek is örülni kell

Obbágy Csaba szerint Janiczak tevékenysége kimerül a magamutogatásban, politikai karrierjének előkészítésében és a televízió kézi irányításában. Sokszor a saját előterjesztéseinek magyarázatát is a hivatal dolgozóira bízza, mintha nem merné vállalni a felelősséget. Számára Ózdon csak három általános iskola létezik, a többivel nem törődik, mintha oda nem is ózdi diákok járnának. Jelentősen lecsökkentek az önkormányzati kötelező feladatok, mégis két alpolgármestere van az önkormányzatnak, ami luxus.

Fotó: Lokál
 Obbágy Csaba sorra nyeri a képviselőválasztást a városrészben

A valódi cselekvés helyett folyamatos az öndicséret, a vezetőket alázat helyett a nagyképűség jellemzi. Míg Riz Gábor képviselővel más településeken korrekt együttműködésre törekszenek a polgármesterek – például Kazincbarcika –, addig az ózdi vezetés tevékenységét a nagyfokú arrogancia jellemzi. A demokrácia alapvető játékszabályait sem tartják be, ami tetten érhető a bizottsági elnöki funkciók elosztásában. Nem a hozzáértés a fontos, hanem a Jobbik-többségű szavazógépezet működése a három „független” segítségével.


– Számomra – folytatta Obbágy Csaba – keserves érzés, hogy ennek a vezetésnek nem fontos a peremterület. A belváros szép virágos, a külső városrészeken a romos házak elbontására pedig nem jut pénz. Hamis kommunikációra épül az egész városvezetés, ami megtéveszti a jóhiszemű ózdiakat. Az egykori ígéretekből nem valósult meg szinte semmi, ezért ez a vezetés mára hiteltelenné és érdemtelenné vált. A beruházások (piacfelújítás, kerékpárút) mind állami támogatásból épülnek. Csak az lehet a megoldás, ha a város élén újra hiteles ember áll. Kevesebb szöveg és több munka kell, valamint kapcsolattartás az országgyűlési képviselőn keresztül a kormány tagjaival Ózd város érdekében – hangsúlyozta a politikus.

 

Fotó: Lokál
A képviselő a peremkerületekért is harcol

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…