EUR: 360,25 Ft
CHF: 340,39 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Ózd

Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn. Az eredménytelenséget magamutogatással igyekeznek elfedni – így foglalható össze Obbágy Csaba korábbi másodállású alpolgármester véleménye az ózdi állapotokról.

– Az eltelt 27 év alatt soha nem tapasztaltam azt az esetlegességet az önkormányzat működésében, amit ebben a ciklusban. Nincs komplex terv, koncepció, ami irányt mutatna… Úgy tűnik, hogy a jelenlegi városvezetés számára az állatsimogató a legfontosabb, ami egy Ózdtól kisebb településnek akár a büszkesége lehetne. Ugyanakkor több útszakasz, különösen a Bánszállás-Center felé vezető járhatatlan – nyilatkozta Sajóvárkony képviselője, itt működnek Ózd meghatározó nagyüzemei (GE-ABB, ÓAM, Frank Hungária, szennyvíztelep, ebtelep, komposztáló). (A riport készítése óta 240 méter hosszú kifogásolt útszakaszt leaszfaltoztak – a szerk.)


Fotó: Lokál
 Sajóvárkony iskolájában a kis eredményeknek is örülni kell

Obbágy Csaba szerint Janiczak tevékenysége kimerül a magamutogatásban, politikai karrierjének előkészítésében és a televízió kézi irányításában. Sokszor a saját előterjesztéseinek magyarázatát is a hivatal dolgozóira bízza, mintha nem merné vállalni a felelősséget. Számára Ózdon csak három általános iskola létezik, a többivel nem törődik, mintha oda nem is ózdi diákok járnának. Jelentősen lecsökkentek az önkormányzati kötelező feladatok, mégis két alpolgármestere van az önkormányzatnak, ami luxus.

Fotó: Lokál
 Obbágy Csaba sorra nyeri a képviselőválasztást a városrészben

A valódi cselekvés helyett folyamatos az öndicséret, a vezetőket alázat helyett a nagyképűség jellemzi. Míg Riz Gábor képviselővel más településeken korrekt együttműködésre törekszenek a polgármesterek – például Kazincbarcika –, addig az ózdi vezetés tevékenységét a nagyfokú arrogancia jellemzi. A demokrácia alapvető játékszabályait sem tartják be, ami tetten érhető a bizottsági elnöki funkciók elosztásában. Nem a hozzáértés a fontos, hanem a Jobbik-többségű szavazógépezet működése a három „független” segítségével.


– Számomra – folytatta Obbágy Csaba – keserves érzés, hogy ennek a vezetésnek nem fontos a peremterület. A belváros szép virágos, a külső városrészeken a romos házak elbontására pedig nem jut pénz. Hamis kommunikációra épül az egész városvezetés, ami megtéveszti a jóhiszemű ózdiakat. Az egykori ígéretekből nem valósult meg szinte semmi, ezért ez a vezetés mára hiteltelenné és érdemtelenné vált. A beruházások (piacfelújítás, kerékpárút) mind állami támogatásból épülnek. Csak az lehet a megoldás, ha a város élén újra hiteles ember áll. Kevesebb szöveg és több munka kell, valamint kapcsolattartás az országgyűlési képviselőn keresztül a kormány tagjaival Ózd város érdekében – hangsúlyozta a politikus.

 

Fotó: Lokál
A képviselő a peremkerületekért is harcol

Kapcsolódó Cikkek