2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Három intézmény újult meg

Sorban zajlanak a felújítások és fejlesztések a városban. A múlt héten két oktatási intézmény, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola felújított helyiségeit adták át, és a Szolnok Városi Kollégium Bán úti tanintézménye is megszépült.

A II. Rákóczi Ferenc Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolára már régóta ráfért egy alapos felújítás. A 400 fő által naponta használt nagy mosdón igencsak meglátszott az idő múlása, most azonban 20 millió forintból ez a helyiség is megújulhatott. Az iskolában egy egész blokkot felújítottak, amelybe az öltözők, a mosdó és a könyvtár tartozik bele – utóbbi még több polcot és festést is kapott.


A Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában hasonló volt a helyzet. A tornaterem már 26 éve nem volt felújítva, pedig mindennap használják. Az egyik tornatermi öltözőszárny már elkészült, ezenkívül a szertár, a tanári és orvosi szoba, a vizesblokkok, a padló- és falburkolatok, a beltéri nyílászárók és az épületgépészeti szerelvények is megújultak. Erre összesen 28 millió forintot költöttek.

A Bán úti kollégium 34 szobája 82 millió forintból újult meg

A legnagyobb beruházás kétségkívül a Szolnok Városi Kollégium Bán úti tagintézményében valósult meg. A Szolnoki Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében pályázott a kollégium egyes részeinek felújítására, és nyert is: 82 millió forintos uniós támogatást kaptak a fejlesztésre. Összesen harmincnégy szobát újítottak fel, három vizesblokkot modernizáltak és akadálymentesítettek, a tanulószobákba pedig új padlóburkolatot, radiátorokat, beépített szekrényeket és akadálymentesített ajtókat szereltek. A megújult épületbe decemberben költözhetnek vissza a diákok.


Szalay Ferenc polgármester az átadáson kiemelte: a városban folyamatosan napirenden van az oktatási-nevelési intézmények fejlesztése. Ezt az is mutatja, hogy a közelmúltban nemcsak a fentebb említett iskolákat, de a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolát, valamint a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát is felújították.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.