EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Hat év börtönt kapott a feleségét meggyilkoló férfi

Hat év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék kedden, első fokon erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt egy szentlőrinci férfit, aki tavaly áprilisban halálra verte a feleségét – közölték a bíróság az MTI-vel.

A tényállás szerint a házaspár Szentlőrincen élt. A feleség nem dolgozott, férje bankkártyáját használta, adósságait azzal rendezte, és rendszeresen alkoholt is vásárolt.


Tavaly április 28-án a pár együtt italozott, közben a férj észrevette, hogy a pénztárcájából hiányzik 20 ezer forint, amit – mint kiderült – a felesége alkoholra költött. A vita tettlegességig fajult; a férfi előbb ököllel bántalmazta feleségét, majd miután a nő földre esett, rugdosta, rátérdelt, megtaposta őt. A férfi legalább 50-60-szor ütötte meg feleségét, aki a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt.

A férfi a bántalmazás után a hálószobában lefeküdt aludni. Amikor este felébredt, a feleségét a földön fekve találta, a keze hideg volt. A vádlott értesítette a nő egyik hozzátartozóját, aki hívta a mentőket – írták.

A közlemény szerint a nő a halálakor súlyosan, a férje közepesen volt ittas.

A vádlott tudomásul vette az ítéletet, az ügyész és a védő még nem döntött az esetleges fellebbezésről, így az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó Cikkek