EUR: 336,70 Ft
CHF: 313,30 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb X.kerület

Hat fradista készül a kontinenstornára

A júliusban junior-világbajnokságot nyert együttesből Háfra Noémi is bekerült a magyar női kézilabda-válogatott szűkített, 18 fős keretébe, amely jövő hétfőn kezdi meg szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon. A sérült Klivinyi Kinga távolmaradásával hat ferencvárosi játékos várja a világversenyt.

Háfra Noéminak a junior vb megnyerése után a felnőttek között kell már bizonyítania
MTI/Kovács Tamás

Kim Rasmussen szövetségi kapitány több fradistára is számít, így hatan képviselik a népligeti együttest az Eb-n. Lehetne ez a szám magasabb, de az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövője, Hornyák Dóra gyermeket vár, Klivinyi Kinga korábban műtött válla ismét megsérült, így az utolsó pillanatban ő is kikerült a keretből. Végül Bíró Blanka kapus, Lukács Viktória jobbszélső, Kovacsics Anikó irányító, Mészáros Rea beálló, Háfra Noémi balátlövő és Schatzl Nadine balszélső képviseli a Fradit.


Klivinyi Kinga (jobbra) nélkül rendezik az Eb-t
MTI/Kovács Tamás

A franciaországi Eb-n december 1-jén Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele Montbéliard-ban, a csoport első három helyezettje jut a Nancyban sorra kerülő középdöntőbe.

Bíró Blanka védéseire nagy szüksége lesz a válogatottnak
MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.