2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb X.kerület

Hat fradista készül a kontinenstornára

A júliusban junior-világbajnokságot nyert együttesből Háfra Noémi is bekerült a magyar női kézilabda-válogatott szűkített, 18 fős keretébe, amely jövő hétfőn kezdi meg szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon. A sérült Klivinyi Kinga távolmaradásával hat ferencvárosi játékos várja a világversenyt.

Háfra Noéminak a junior vb megnyerése után a felnőttek között kell már bizonyítania
MTI/Kovács Tamás

Kim Rasmussen szövetségi kapitány több fradistára is számít, így hatan képviselik a népligeti együttest az Eb-n. Lehetne ez a szám magasabb, de az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövője, Hornyák Dóra gyermeket vár, Klivinyi Kinga korábban műtött válla ismét megsérült, így az utolsó pillanatban ő is kikerült a keretből. Végül Bíró Blanka kapus, Lukács Viktória jobbszélső, Kovacsics Anikó irányító, Mészáros Rea beálló, Háfra Noémi balátlövő és Schatzl Nadine balszélső képviseli a Fradit.


Klivinyi Kinga (jobbra) nélkül rendezik az Eb-t
MTI/Kovács Tamás

A franciaországi Eb-n december 1-jén Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele Montbéliard-ban, a csoport első három helyezettje jut a Nancyban sorra kerülő középdöntőbe.

Bíró Blanka védéseire nagy szüksége lesz a válogatottnak
MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.