2019. április 24., szerda
György

Egyéb Sopron

Hátrányos helyzetűeket segítettek

„Egy lábasnyi szeretet!” mottóval hirdetett jótékonysági gyűjtést a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az idei Márton-napon.

Szent Márton (aki a felebaráti szeretet megtestesítője) ünnepén a szórakoztató családi programok mellett a másokért való felelősségvállalásra is lehetőség nyílt. Piros lábasokban gyűjtöttek tartósélelmiszer-felajánlásokat rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő soproni családok számára. A Liszt Központ előtt a Szent Márton ház önkéntesei fogadták az adományokat: száraztésztát, olajat, konzerveket, de volt, aki nutellát és édességet hozott – a kisgyerekes családoknak nagyon jól jön minden finomság. A nap végére 11 ládányi ehető adomány gyűlt össze.


Örömmel fogadták a segítséget a családok
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Sokféle csomag gyűlt össze
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Aki nem hozott magával élelmiszert, az is tudott jótékonykodni: a soproni középiskolák közül négyen csatlakoztak a Liszt Központ felhívásához: a diákönkormányzatok tagjai odahaza DÖK-magos pogácsát sütöttek, és ezzel kínálták meg a jó szándékú adakozókat. A Roth, a Handler, a Berzsenyi és a Szent Orsolya diákjai ezzel az akcióval 64 170 forint adományt gyűjtöttek.
A felajánlások a Szent Márton Ház segítségével jutottak el a rászorulókhoz.

A szervezők mindenkinek szívből köszönik a segítséget!

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.