2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb Sopron

Hátrányos helyzetűeket segítettek

„Egy lábasnyi szeretet!” mottóval hirdetett jótékonysági gyűjtést a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az idei Márton-napon.

Szent Márton (aki a felebaráti szeretet megtestesítője) ünnepén a szórakoztató családi programok mellett a másokért való felelősségvállalásra is lehetőség nyílt. Piros lábasokban gyűjtöttek tartósélelmiszer-felajánlásokat rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő soproni családok számára. A Liszt Központ előtt a Szent Márton ház önkéntesei fogadták az adományokat: száraztésztát, olajat, konzerveket, de volt, aki nutellát és édességet hozott – a kisgyerekes családoknak nagyon jól jön minden finomság. A nap végére 11 ládányi ehető adomány gyűlt össze.


Örömmel fogadták a segítséget a családok
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Sokféle csomag gyűlt össze
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Aki nem hozott magával élelmiszert, az is tudott jótékonykodni: a soproni középiskolák közül négyen csatlakoztak a Liszt Központ felhívásához: a diákönkormányzatok tagjai odahaza DÖK-magos pogácsát sütöttek, és ezzel kínálták meg a jó szándékú adakozókat. A Roth, a Handler, a Berzsenyi és a Szent Orsolya diákjai ezzel az akcióval 64 170 forint adományt gyűjtöttek.
A felajánlások a Szent Márton Ház segítségével jutottak el a rászorulókhoz.

A szervezők mindenkinek szívből köszönik a segítséget!

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.