EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Győr

Hazai közönség előtt lett világbajnok Máté

Most először rendezték meg az AIKO Ashihara Karate Világbajnokságot, az Olimpiai Sportparkban. Antalics Máté aranyérmes, ikertestvére pedig bronzérmes lett kategóriájában.

Tizennégy országból több mint kétszáz versenyző érkezett a nyílt stílusú világbajnokságra.


– Máté felnőtt –65 kilogrammos súlycsoportban indult – kezdte Antalics Viktor. – Tizenegy versenyző volt, Máté összesen öt küzdelemben bizonyított. Végig magabiztosan harcolt, a döntő pedig érdekesen alakult: egy csapattársával, Bögi Zsolttal állt szemben.

Nagyon kemény mezőnyben lett legjobb a győri karatés (jobbra)
Fotó: Rózsa Tamás

– Zsolttal régóta ismerjük egymást, barátok vagyunk, de valakinek nyernie kellett – mesélte Máté. – Végig fej fej mellett haladtunk. A hosszabbításban sikerült egy jó földre viteli technikával győznöm. Hihetetlen érzés volt… – emlékezett vissza Máté.


– Viktor felnőtt –75 kilogrammos súlycsoportban indult, 10 versenyző között. Hatszor küzdött, az elődöntőben sajnos egy ukrántól kikapott. A harmadik helyért egy görög fiúval harcolt, akit egy hiza gerivel (térdrúgás fejre) sikerült úgy megrúgnia, hogy az orvos nem engedte tovább a srácot, Viktor pedig bronzérmes lett.

Antalics Máté (balra) végig magabiztosan versenyzett
Fotó: Rózsa Tamás

Az Antalics testvérek arról is beszéltek, a világbajnokság legnehezebb része talán az volt, hogy munka mellett és támogatás nélkül kellett felkészülniük.

– A főszervezők egy remek világbajnokságot hoztak össze, amit köszönünk nekik! Rengeteg ismerős, tanítvány jött ki szurkolni, így még inkább bizonyítani szerettünk volna. Külön köszönjük a felkészítő edzők munkáját, s gratulálunk mindenkinek! – foglalták össze a fivérek.

Máté (balra) magyar válogatott legtechnikásabb harcosa különdíját is hazavihette a világbajnoki cím mellé
Fotó: Rózsa Tamás

Ráadásul Máté a magyar válogatott legtechnikásabb harcosának járó különdíjat is hazavihette, míg Viktor a világbajnokság legtechnikásabb versenyzőjét megillető elismerő címmel lett gazdagabb.

Antalics Viktor (balra) bronzérmet, míg Antalics Máté aranyérmet szerzett a győri világbajnokságon
Fotó: A.M.

A győri karate hírnevét ezen a hétvégén egyébként nemcsak az Antalics fivérek öregbítették, hanem a Likócsi Ashihara karatésai is: Horváth Emília 1. hely, legtechnikásabb magyar női versenyző különdíja, Bögi Zsolt 2. hely, Bóka Regina 3. hely, Káldi Eliza 1. hely, Felső Levente 3. hely, Füleki Ciprián 2. hely, Fazekas Zsanett 2. hely, Vadászi János 3. hely.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.