EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Heller Ágnes is elítélte a zsidózó jobbikost

Nagy port kavart a jobbikos politikusról, Szávay Istvánról kiszivárgott hangfelvétel és egyre többen adnak hangot nemtetszésüknek. A Jobbik frakcióvezető-helyettese egy általa zsidó származásúnak tartott nő megverésével dicsekedett párttársainak a felvétel szerint.

Ha valaki „büdös zsidó” szavak kíséretében üt meg egy nőt, az büntetendő cselekmény, és aszerint is kell kezelni. Egyrészt testi sértés, másrészt rasszista megjegyzés is. Ez a bíróságra tartozik. Legyenek kedvesek feljelentést tenni ellene! – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Heller Ágnes.


A filozófust megdöbbentette az eset, és a portálnak így nyilatkozott:

“Az a szöveg, hogy büdös zsidó, az büntetendő cselekmény. Ez nem egyszerű politikai gesztus, ez bűntény! Az kétségkívül a bíróságra tartozik. Legyenek kedvesek feljelentést tenni ellene!”


Heller Ágnes hozzátette:

“Ha valaki „büdös zsidó” szavak kíséretében üt meg egy nőt – bár ha férfit üt meg, az is rossz –, az büntetendő cselekmény, és aszerint is kell kezelni. Egyrészt testi sértés, másrészt rasszista megjegyzés is.”

A PestiSrácok.hu azon kérdésére, hogy mit szól hozzá, hogy a Jobbik eddig nem határolódott el Szávay István cselekményétől, nem zárták őt ki, etikai eljárás sem indult ellene, Heller Ágnes ezt válaszolta:

“Nagyon nagy hiba, hogy ha nem mondták azt, hogy ezt elítélik. Ha nem határolódtak el ettől, akkor megvan róluk a véleményem.”

Ezek után a portál emlékeztette Heller Ágnest, hogy a választási kampányban a Jobbikkal való összefogásra kérte az ellenzéket. Azt felelte:

“Az, hogy a Jobbikkal összefogni, nem azt jelenti, hogy minden rendben van. A Jobbik nagyon sok emberből áll. Vannak köztük olyanok, akik tisztességes, rendes emberek. Az ilyeneket miért ne lehetne támogatni közös képviselő-jelöltként, ha a kormány ellen vannak, demokratikus álláspontot foglalnak el és a szabadságjogok pártján vannak a zsarnokság minden formájával szemben? Az ilyenekkel együtt kell működni. Ezt az álláspontomat ma is fönntartom. Aki zsidózik és pofon vág egy nőt, az nem a szabadságjogokat képviseli, azzal semmiképpen sem lehet összefogni.”

Ahogy, arról korábban a Lokál is beszámolt a Jobbikból kilépett Volner János a Mi Hazánk Mozgalom tagja, felismerte a kiszivárogtatott hangfelvételen Szávay István hangját, aki elismerte, hogy ő beszélt a rögzített anyagon.

Mindezek ellenére Szávay István nem mondott le képviselői mandátumáról, továbbra is tagja az Országgyűlésnek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek