EUR: 319,91 Ft
CHF: 280,37 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb XIV.kerület

Hét méter magasban boldog Adrienn

Határtalan bizalom és végtelen harmónia. Ezek feltétlenül szükségesek Hus István és Fehérgyarmati Adrienn produkciójához. A Fővárosi Nagycirkusz Szikramanók című karácsonyi műsorában látható számot a két magyar artista csupán idén februárban kezdte gyakorolni, mégis elképesztő pontossággal mutatják be a különböző trükköket. A perzs egyike a legveszélyesebb hagyományos cirkuszi attrakcióknak.

A felállás klasszikus: alul az igen erős testalkatú István egyensúlyoz a vállára helyezett 5-6 méter hosszú rúddal, hogy Adrienn a magasban bemutathassa a látványos mozdulatokat. Fejen áll, kézzel tartja magát, szaltózik. Saját bevallása szerint nincs benne különösebb félelem, noha jól tudja: elég egy rossz mozdulat, ami akár a pályafutása végét is jelentheti.
– István tapasztalt cirkuszművész, aki korábban hasonló produkcióban dolgozott együtt a nővérével. Egy közös ismerősünkön keresztül ismertük meg egymást, és hamar kiderült: hasonlóak az elképzeléseink – mesélte Adrienn.
A veszély nem riasztja el, inkább a rendszeres gyakorlásra, illetve a minél nagyobb koncentrációra ösztönzi. A fiatal hölgy jól tudja: ezzel a számmal nem turnézhat élete végéig, hiszen előbb-utóbb kiöregszik a zsánerből. Ha egyszer befejezi cirkuszi pályafutását, személyi edzőként kíván dolgozni.
Az artistalány szeretne hosszú évekig a világ rangos cirkuszaiban fellépni, de már azt is komoly elismerésként éli meg, hogy jelenleg a budapesti kőcirkuszban mutathatja meg tudását.


– Manapság nehéz munkát találni, hiszen nagyon sok artista van, ahhoz képest pedig kevés cirkusz. Ha szeretném eladni a produkciómat, elő kell rukkolnom valami egyedivel, de ez is egyre nehezebb – mesélte Adrienn.

Bár a cirkusz világában leggyakrabban párok dolgoznak együtt, Adrienn és István kapcsolata csupán szakmai.


– Különböző korosztályt képviselünk, és a személyiségünk is eltérő. Fel sem merült, hogy a barátságnál mélyebb emberi kapcsolat is kialakulhat közöttünk. Amikor még az artistaképzőbe jártam, duót alapítottunk az akkori kedvesemmel. Egy darabig az iskola elvégzése után is együtt dolgoztunk, de aztán szakítottunk, ami a közös munka végét jelentette. Éppen ezért úgy gondolom, a szerelmi viszony nem garancia egy produkció hosszú életére.

Adrienn számára tehát nem szempont a párválasztásban leendő kedvesének foglalkozása. Az biztos, hogy állandó utazásai miatt nehéz lenne megoldani a rendszeres találkozást és ez együtt élést egy civillel. Ha az élet úgy hozza, hogy választania kell a kapcsolata és a porond között, mindenképpen a szerelmet részesíti előnyben.

Kapcsolódó Cikkek