EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Sport

Higuaín elnézést kért piros lapjáért

Gonzalo Higuaín elnézést kért klubjától, az AC Milantól, a csapat szurkolóitól és edzőjétől, Gennaro Gattusótól, valamint a meccs bírójától, amiért vasárnap este kiállíttatta magát a Juventus elleni, 2-0-ás vereséggel zárult rangadó hajrájában az olasz labdarúgó Serie A 12. fordulójában.

Az argentin támadó – aki a nyáron éppen a torinói együttestől került kölcsönbe a piros-feketékhez – a 82. percben, egy perccel a Juve második gólja után szabálytalankodott Mehdi Benatiával szemben, majd a szabadrúgást ítélő játékvezetőnél addig reklamált üvöltve, amíg gyors egymásutánban két sárga lapot nem kapott.


“Vállalom a felelősséget a tettemért, s természetesen remélem, hogy többé ilyen nem fordul elő” – mondta hétfőn a 30 éves csatár, aki az első félidőben, 0-1-nél büntetőt hibázott. – “Ez sajnos egy ilyen nap volt. Büntetőt rontottam, veszítettünk, mi pedig emberek vagyunk és nem robotok. Ugyanakkor nem akarom mentegetni magam.”

Higuaínt Cristiano Ronaldo érkezése után adta kölcsönbe a Juventus a Milannak, s még a mostani nyilatkozatából is érezhető, hogy nem esett jól neki a kényszerű klubváltás:


“Nem én hoztam meg a döntést, hanem mások. Mindig kiadtam, magamból mindent Torinóban. Most viszont már Milánóban vagyok és jól érzem magam.”

A játékost, aki a Juventusban két szezon alatt 105 mérkőzésen 55 gólt szerzett, volt csapattársai is próbálták nyugtatni, amikor pirosat kapott, így Cristiano Ronaldo is, akivel korábban a Real Madridban játszott együtt, ám ő mindenkit ingerülten ellökött magától. Hétfőn viszont tőlük is elnézést kért.

Az olasz bajnokságban a Juventus magabiztosan áll az élen, a második Napolit hat, míg az ötödik AC Milant 13 ponttal előzi meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Matek helyett győzelem a segítség

    Matek helyett győzelem a segítség

    Tizenegy, kilenc vagy öt? A feladvány magától értetődő a fradisták számára, azaz ennyire nő vagy csökken az FTC előnye a MOL Vidi elleni mérkőzés után.

  • Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben.