EUR: 336,54 Ft
CHF: 313,44 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb Szolnok

Hódoltunk az édes élvezeteknek

November harmadik hétvégéjén ismét a csokié volt a főszerep az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol idén már hetedik alkalommal rendezték meg az édesszájúak kedvenc fesztiválját, a Szolnoki Csokoládé Fesztivál és Nemzetközi Csokoládé Találkozót. A kétnapos rendezvényen a hazai kézműves csokoládékészítők legjobbjai várták a kóstolni vágyókat.

A kiállításon a csokoládékészítő mesterek olyan nagy választékot kínáltak a résztvevőknek, hogy a két nap szinte kevés volt ahhoz, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. Szerencsére haza is lehetett vinni az édességekből, így most jó előre be lehetett vásárolni karácsonyra vagy akár a jövő évi fesztivál idejéig – kérdés, hogy be tudják-e osztani, ellen tudnak-e állni a különleges csokoládék csábításának ilyen hosszú ideig. A csokoládékészítő mesterek a hétköznapibb, közkedvelt édességektől kezdve a minőségi, a világ messzi tájairól érkező csokoládékülönlegességekig készültek mindenféle finomsággal, ami csak szem-szájnak ingere. Közülük többen már nemcsak Magyarországon, hanem világversenyeken is bizonyítottak, díjnyertes mesterek.


A fesztiválon a csokoládékészítők bemutatkozásán és a kóstoláson túl számos izgalmas program várta a résztvevőket. Idén például újdonságnak számított, hogy egy nyolc méter átmérőjű utazó planetárium várta a gyerekeket csillagászati előadásokkal, de a tavalyi évhez hasonlóan voltak filmbemutatók, színpadi produkciók, képzőművészeti kiállítások, illetve sütés-főzés: a legkisebbek idén is kipróbálhatták és megtanulhatták, hogyan készül a csokoládé. A fesztivál a szervezők szerint minden generáció számára tartogat különleges élményeket, és valóban: a kicsiktől a felnőttekig minden korosztály megtalálta a neki való elfoglaltságot az egész hétvégés rendezvényen.

Idén is felépítették a csokitornyot
Fotó: Kiss János

A legnevesebb csokoládékészítőket hívták meg a rendezvényre
Fotó: Kiss János

A legkisebbeknek is tartogatott meglepetéseket a fesztivál
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

A csokiszökőkút idén is népszerű volt
Fotó: Kiss János

A gyerekeket a Csokigyár várta
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.