EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Szolnok

Hódoltunk az édes élvezeteknek

November harmadik hétvégéjén ismét a csokié volt a főszerep az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol idén már hetedik alkalommal rendezték meg az édesszájúak kedvenc fesztiválját, a Szolnoki Csokoládé Fesztivál és Nemzetközi Csokoládé Találkozót. A kétnapos rendezvényen a hazai kézműves csokoládékészítők legjobbjai várták a kóstolni vágyókat.

A kiállításon a csokoládékészítő mesterek olyan nagy választékot kínáltak a résztvevőknek, hogy a két nap szinte kevés volt ahhoz, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. Szerencsére haza is lehetett vinni az édességekből, így most jó előre be lehetett vásárolni karácsonyra vagy akár a jövő évi fesztivál idejéig – kérdés, hogy be tudják-e osztani, ellen tudnak-e állni a különleges csokoládék csábításának ilyen hosszú ideig. A csokoládékészítő mesterek a hétköznapibb, közkedvelt édességektől kezdve a minőségi, a világ messzi tájairól érkező csokoládékülönlegességekig készültek mindenféle finomsággal, ami csak szem-szájnak ingere. Közülük többen már nemcsak Magyarországon, hanem világversenyeken is bizonyítottak, díjnyertes mesterek.


A fesztiválon a csokoládékészítők bemutatkozásán és a kóstoláson túl számos izgalmas program várta a résztvevőket. Idén például újdonságnak számított, hogy egy nyolc méter átmérőjű utazó planetárium várta a gyerekeket csillagászati előadásokkal, de a tavalyi évhez hasonlóan voltak filmbemutatók, színpadi produkciók, képzőművészeti kiállítások, illetve sütés-főzés: a legkisebbek idén is kipróbálhatták és megtanulhatták, hogyan készül a csokoládé. A fesztivál a szervezők szerint minden generáció számára tartogat különleges élményeket, és valóban: a kicsiktől a felnőttekig minden korosztály megtalálta a neki való elfoglaltságot az egész hétvégés rendezvényen.

Idén is felépítették a csokitornyot
Fotó: Kiss János

A legnevesebb csokoládékészítőket hívták meg a rendezvényre
Fotó: Kiss János

A legkisebbeknek is tartogatott meglepetéseket a fesztivál
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

A csokiszökőkút idén is népszerű volt
Fotó: Kiss János

A gyerekeket a Csokigyár várta
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.