EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Veszprém

Hornig-díj a hivatásos önzetlenségért

Az emberséget, az áldozatos munkát, az önzetlen segítségnyújtók hivatását ünnepelték múlt héten a városháza Kossuth Termében: a szociális területen végzett kiemelkedő szakmai teljesítmény alapján idén is átadták az elismerést és köszönetet kifejező Hornig-díjat.

A 2000-ben alapított Hornig-díjjal 2001 óta minden évben olyan személyek munkáját jutalmazzák, akik a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátás, vagy a szociálisan rászorulók támogatását végző civil és társadalmi szervezetek területén kiemelkedő munkát végeznek. A díjat Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése alapján, a szociális munka napja alkalmából megrendezett ünnepségen idén Dörnyei Balázs és Némethné Szennyai Mária kapta.


A szociális területen dolgozóknak adták át a díjat (Fotó: Domján Attila)

Dörnyei Balázs 2002 óta dolgozik a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményben. Munkáját, melyet hivatásként él meg, magas szintű szaktudással végzi. A rászoruló emberekkel való példaértékű bánásmód az, ami megkülönbözteti őt a többi szakembertől. Olyan ember, aki hittel végzi feladatait, személyisége megtestesíti a szociális munkát magát.

A díjakat Porga Gyula adta át (Fotó: Domján Attila)

Némethné Szennyai Mária 2004 óta dolgozik szociális munkásként. 2010 óta irányítja a Veszprém vonzáskörzetében dolgozó gondozónők munkáját, emellett a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás koordinátori feladatait is ellátja. Munkáját elhivatottsággal végzi, az irányítása alá tartozó kollégákért mindig, mindenben kiáll, a gondozottak napi aktuális problémáinak megoldásában segíti őket.

A díjakat Porga Gyula polgármester adta át.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek