EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Pécs

Hulladékcsökkentés a PTE-n

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden év november utolsó hetében megrendezett kezdeményezés, amelynek lényege, hogy önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékmennyiség csökkentésének, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A különböző ötletek megvalósítását a programban részt vevő országokban egy szervezet koordinálja mint szervező,
Magyarországon ez az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az idén főként a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékokra hívják fel a figyelmet, hiszen ezek nagyobb kockázatot jelentenek az egészségünkre és a környezetünkre, mint a más típusú hulladékok. Ilyen például a lejárt szavatosságú gyógyszer, a sütőolaj, a különböző fénycsövek/izzók és festékek. Bővebben a PTE Zöld Egyetem honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.