2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb XV.kerület

Idén is lesz meseváros mézeskalácsból!

Bárki készíthet, építhet házat az idei mesevároshoz. Egyetlen kitétel van: mézeskalácsból legyen. Az Újpalotai Szabadidő Központ idén is várja a kerületben élő gyerekek, felnőttek, családok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését egy káprázatos mézeskalács meseváros elkészítéséhez.

Tavaly csodás mézeskalács házak készültek (Fotó: Máté Krisztián)


A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan a házakat a résztvevők otthon állíthatják össze, mindenki saját elképzelései szerint alakíthatja, díszítheti alkotását. Egyénileg és csapatban is lehet dolgozni.
Erre egészen december 5-éig van lehetőség, hiszen a szervezők azon a napon reggel 9 órától másnap este nyolc óráig várják a maximum A/4-es méretű tésztaalapra készített mézeskalács házikókat az Újpalotai Közösségi Házba.
A közösségi ház munkatársai örülnének, ha minél többen vennének részt ünnepi játékukban, de a részvételi szándékot előzetesen a 410-0836-os telefonszámon vagy az [email protected] e-mail-címen kell jelezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.