2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Szeged

Így nem lett kész a Liget sem határidőre

A Ligetet hónapokkal ezelőtt túrták szét, nyár közepén pedig azt közölte az önkormányzat, hogy megfelelő ütemben halad a beruházás. Másfél hónappal a teljesítési határidő után nem látni, hogy mikor lesz kész a park.

Ahogy a Tisza Lajos körutat, úgy a szétdúlt Ligetet sem sikerült határidőre átadniuk Botkáéknak. Törmelék- és földkupacok, munkát mímelő melósok, avarral belepett építési területek, innen-onnan kiálló csövek, félbemaradt sétányok, elpusztult fák, szeméthalmok, eldobált cipők, sörösdobozok és borosüvegek mindenütt. Siralmasan fest a Liget.


Már lassan két hónapot késik a mintegy 700 milliós beruházás

Persze ezzel senki sem foglalkozik, mert nem a belvárosban van. Pedig ez legalább annyira felháborító, mint ami az SZTK-nál folyik nyár óta – háborgott Mária a szétdúlt terület mellett. – Nagyon sajnálom, hogy nem haladnak, pedig reméltem, hogy az unokámat hétvégente még elhozhatom sétálni a szép, felújított parkba, amíg jó az idő. Lassan kezd romlani az időjárás, de még ezzel sem tudták felvenni a versenyt – magyarázta.

A mintegy 700 millió forintos, uniós és kormányzati forrásból zajló beruházást szeptember 27-én kellett volna átadni, de még most, november közepén sem tűnik úgy, hogy ez a közeljövőben megtörténhet. A határidő előtt egy nappal cikkeztünk arról, hogy az esős őszi időjárás miatt nem lesz kész időben a Liget.


Akkor a Szeged Pólus úgy nyilatkozott, hogy a fás és zöld részeken annyira lecsökkent az altalaj teherbírása, hogy szükségessé vált a teherhordó szerkezet megerősítése, és ennek a beszerzése és bedolgozási ideje okozza a csúszást.

Biztos megint köt a beton – viccelődött Litkai István. – Naponta itt sétálok el a terület mellett, szemtanúja voltam, hogy milyen feszített tempóban haladnak a munkálatok. Számomra felfoghatatlan, hogy kinek jó ez a csúszás, nem lenne jobb mindenkinek, ha időben végeznének? De akkor még túl messze vannak a választások, nem lehet mutogatni, hogy ezt is megcsinálták, mert addigra mindenki elfelejti – mondta.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak, azonban lapzártánkig nem kaptunk választ.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.