2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Belföld

Migrációs válság: Már elbukott a humanitárius vízum ötlete

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint annak ellenére szavaz újra az Európai Parlament szakbizottsága a humanitárius vízumról, hogy egyszer már szabályszerű voksoláson leszavazták az ötletet, így ez az ügy “elbukott”.

Kovács István szerdán az M1 aktuális csatornán “érdekesnek” nevezte, hogy a Sargentini-jelentés elfogadtatása érdekében átértelmezték a házszabályt és nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat, amikor pedig nem tetsző eredmény született, akkor újra szavaztatnak.


A humanitárius vízumról elmondta, hogy a külképviseleteken lehetne igényelni, a migránsokat pedig arra jogosítaná fel, hogy beléphessenek az Európai Unió területére és ott adják be a menedékkérelmüket.

Ebben az esetben azonban fennáll annak a veszélye, hogy mire elbírálják a kérelmet, a bevándorló “felszívódik” – tette hozzá az igazgató.


Kovács István szerint jobb megoldás lenne valami olyasmi, amit Orbán Viktor miniszterelnök is javasolt 2016-ban, miszerint az unió területén kívül kellene hotspotokat vagy menekültügyi központokat létrehozni, és ezekben döntenének arról, ki jöhet Európába.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Migráns erőszakolt Budapesten

  Migráns erőszakolt Budapesten

  Elképesztő esetről számolt be a Ripost. A lap birtokába került információk szerint tegnap hajnalban egy fekete bőrű férfi megvert majd a nyílt utcán megerőszakolt egy magyar lányt.

 • Karácsony Gergely félrebeszélt

  Karácsony Gergely félrebeszélt

  Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan azért panaszkodik, hogy nem hívják be a közmédiába, azonban amikor mégis lehetőséget kap – ha épp elfogadja a meghívást – akkor sem él a lehetőséggel, nem ad érdemi válaszokat a kérdésekre.

 • Vitézy: Rengeteg fejlesztés lesz Budapesten

  Vitézy: Rengeteg fejlesztés lesz Budapesten

  Budapest fejlesztésével foglalkozó államtitkárság létrejötte óta dolgozunk  többek között azon, hogy a vasút végre nagyobb szerepet vállaljon Budapest közlekedési hálózatában, megszűnjenek a tarthatatlan állapotok a budapesti repülőtéren és meginduljon a hévek fejlesztése.