EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb XXI.kerület

Ilyen lesz az új Duna-hidunk

Nyilvánosságra hozta Tarlós István budapesti főpolgármester és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa a Dél-Pestet, Észak-Csepelt és Dél-Budát összekötő 2×3 sávos híd tervpályázatának eredményét. Az első helyezést a holland Van Berkel en Bos U.N. Studio B.V. és a brit Buro Happold Consulting Engineers P.C. közös pályázata nyerte el. A rotterdami Erasmus-hidat is megálmodó építészstúdiót is magában foglaló társulás két döntött pilonos, ferde kábeles megoldást nyújtott be a döntőbizottságnak.

Fürjes Balázs elmondta, az első helyezettel szerződést kötnek, és ezután kezdődhet el a villamospályával együtt 2×3 sávos új híd teljes és részletes tervezése, valamint az engedélyek beszerzése, ami előreláthatólag 2-3 évet fog igénybe venni. Hozzátette: a kiviteli tervek elkészülte és részletes megvitatása után születik meg a végső döntés az építkezésről. A kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa megjegyezte, minden budapesti közlekedő megérzi majd a forgalom csökkenését.


A győztes pályázat híd-látványterve

– A Dél-Pestet, Észak-Csepelt és Dél-Budát összekötő átkelőfolyosó kialakítása jelentős előrelépést jelent a főváros közlekedése, gazdasága és növekedése számára is. A kormánybiztos kifejtette: a kötött pályával együtt 2×3 sávos híd az előzetes hatástanulmányok szerint naponta 55 ezer autóval tehermentesíti a belváros túlzsúfolt hídjait, illetve az Üllői út forgalmát is hatezer gépjárművel csökkentheti.

Az első helyezést a holland Van Berkel en Bos U.N. Studio B.V. és a brit Buro Happold Consulting Engineers P.C. közös pályázata nyerte el -a győzteseknek Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Fürjes Balázs is gratulált

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.