2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Indul a családokról szóló nemzeti konzultáció

A héten indul útjára a gyermekes családok támogatásáról és védelméről szóló nemzeti konzultáció, a posta a napokban megkezdi a kérdőívek kézbesítését – jelentette be tegnap Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint az emberek ilyen formában történő megkérdezése jól bevált gyakorlat, olyannyira, hogy már az Európai Unió is indított hasonlót.A szétküldött kérdőíveken tíz eldöntendő kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-ig várja a válaszokat, ugyanakkor hamarosan online is lehet válaszolni rájuk. A kormányzat olyan kérdésekben várja a polgárok véleményét, mint hogy egyetértenek-e azzal: a népességcsökkenést nem bevándorlással, hanem családtámogatással kell megállítani, vagy hogy jobban kellene-e támogatni a főállású anyaság intézményét, valamint az otthonápolási díjról is szó esik. 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás

  Cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás

  Jogszabálycsomag készült a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésére, a cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás – jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Advent a Várkert Bazárban

  Advent a Várkert Bazárban

  Bíró Eszter interaktív családi koncertje, Snétberger Ferenc zenei estje, Both Miklós ősbemutatója és a Random Trip koncertje, kortárs iparművészeti vásár, valamint ingyenes családi és gyermekprogramok az ünnepi készülődés jegyében – idén is várjuk az érdeklődőket a Várkert Bazárban advent idején.

 • Csalók élnek vissza a Tesco nevével

  Csalók élnek vissza a Tesco nevével

  Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól – tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.