2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Indul a családokról szóló nemzeti konzultáció

A héten indul útjára a gyermekes családok támogatásáról és védelméről szóló nemzeti konzultáció, a posta a napokban megkezdi a kérdőívek kézbesítését – jelentette be tegnap Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint az emberek ilyen formában történő megkérdezése jól bevált gyakorlat, olyannyira, hogy már az Európai Unió is indított hasonlót.A szétküldött kérdőíveken tíz eldöntendő kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-ig várja a válaszokat, ugyanakkor hamarosan online is lehet válaszolni rájuk. A kormányzat olyan kérdésekben várja a polgárok véleményét, mint hogy egyetértenek-e azzal: a népességcsökkenést nem bevándorlással, hanem családtámogatással kell megállítani, vagy hogy jobban kellene-e támogatni a főállású anyaság intézményét, valamint az otthonápolási díjról is szó esik. 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.