EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Indul a családokról szóló nemzeti konzultáció

A héten indul útjára a gyermekes családok támogatásáról és védelméről szóló nemzeti konzultáció, a posta a napokban megkezdi a kérdőívek kézbesítését – jelentette be tegnap Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint az emberek ilyen formában történő megkérdezése jól bevált gyakorlat, olyannyira, hogy már az Európai Unió is indított hasonlót.A szétküldött kérdőíveken tíz eldöntendő kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-ig várja a válaszokat, ugyanakkor hamarosan online is lehet válaszolni rájuk. A kormányzat olyan kérdésekben várja a polgárok véleményét, mint hogy egyetértenek-e azzal: a népességcsökkenést nem bevándorlással, hanem családtámogatással kell megállítani, vagy hogy jobban kellene-e támogatni a főállású anyaság intézményét, valamint az otthonápolási díjról is szó esik. 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Kezdetben fátyolfelhős idő lesz, a keleti, északkeleti megyékben gomolyfelhők is képződnek. Késő délutántól nyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, és este, éjszaka főként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol jégeső is előfordulhat.

  • Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése – jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás pénteki programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén, Egerben.