EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Ingyenes egészségügyi szűrés a váci tankerület pedagógusainak

A kormány ingyenes egészségügyi szűrési lehetőséget biztosított a váci tankerület pedagógusainak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola udvarán tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence – aki egyben a térség országgyűlési képviselője – elmondta, a szűrőbusz azért érkezett a tankerületbe, hogy az itt foglalkoztatott pedagógusok a tanítási szünetekben élhessenek az ingyenes szűrés lehetőségével.


Az államtitkár úgy fogalmazott, fontosak a kormánynak a pedagógusok, ezért odafigyelnek arra, hogy akik nem tudnak eljárni szűrésekre, azokhoz a szűrés jusson el.

Jelezte, a mostani szűrés különleges alkalom, mert az országot járó tíz szűrőbuszból az egyiket tanítási időben hozták a váci iskola udvarára, azzal a céllal, hogy segítsen megelőzni, időben észrevenni betegségeket.


“Gyermekeink mindennap pedagógusokra vannak bízva, ezért fontos, hogy ők mindennap egyre jobb egészségi állapotban tudjanak a gyermekekkel foglalkozni” – mondta Rétvári Bence.

Közölte, hogy az általános szűrővizsgálat vérnyomásmérésből, vércukormérésből, illetve életmód- és dietetikai tanácsadásból áll; van lehetőség méhnyakrákszűrésre is. Az egynapos szűrésen eddig csaknem félszázan vettek részt – fűzte hozzá.

Verebélyi Ákos tankerületi igazgató elmondta, a pedagógusok részéről nagy érdeklődés mutatkozott a szűrőprogramon való részvétel iránt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.