EUR: 333,66 Ft
CHF: 305,45 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Ingyenes egészségügyi szűrés a váci tankerület pedagógusainak

A kormány ingyenes egészségügyi szűrési lehetőséget biztosított a váci tankerület pedagógusainak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola udvarán tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence – aki egyben a térség országgyűlési képviselője – elmondta, a szűrőbusz azért érkezett a tankerületbe, hogy az itt foglalkoztatott pedagógusok a tanítási szünetekben élhessenek az ingyenes szűrés lehetőségével.


Az államtitkár úgy fogalmazott, fontosak a kormánynak a pedagógusok, ezért odafigyelnek arra, hogy akik nem tudnak eljárni szűrésekre, azokhoz a szűrés jusson el.

Jelezte, a mostani szűrés különleges alkalom, mert az országot járó tíz szűrőbuszból az egyiket tanítási időben hozták a váci iskola udvarára, azzal a céllal, hogy segítsen megelőzni, időben észrevenni betegségeket.


“Gyermekeink mindennap pedagógusokra vannak bízva, ezért fontos, hogy ők mindennap egyre jobb egészségi állapotban tudjanak a gyermekekkel foglalkozni” – mondta Rétvári Bence.

Közölte, hogy az általános szűrővizsgálat vérnyomásmérésből, vércukormérésből, illetve életmód- és dietetikai tanácsadásból áll; van lehetőség méhnyakrákszűrésre is. Az egynapos szűrésen eddig csaknem félszázan vettek részt – fűzte hozzá.

Verebélyi Ákos tankerületi igazgató elmondta, a pedagógusok részéről nagy érdeklődés mutatkozott a szűrőprogramon való részvétel iránt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.