2020. január 21., kedd
Ágnes

PR

Ingyenes szuperkoncert Budapesten: Sting & Shaggy

Világsztárokkal ünnepli 30. születésnapját a Hatoslottó Budapesten. A brit világsztár, Sting és a jamaikai-amerikai énekes, Shaggy szórakoztatja majd a közönséget a Hősök terén.  

A Szerencsejáték Zrt. mint a hazai kulturális élet elkötelezett támogatója egyedülálló ingyenes koncertre vár mindenkit szombaton. A világsztárok mellett hazai vendégzenekarként a közkedvelt Punnany Massif is fellép a szabadtéri szuper estén. A Hatoslottó 30. születésnapját a Szerencsejáték Zrt. a nagyközönséggel együtt kívánja emlékezetessé tenni. A szervezők több tízezer emberre számítanak, hiszen a két világsztár generációk kedvence. A koncertre érdemes időben és lehetőleg gyalog érkezni, mert útlezárások, forgalomkorlátozások várhatók.


Nem véletlen a két világsztár párosítása. Nem a budapesti lesz az első közös fellépésük, ahogy a Sting- és Shaggy- rajongók ezt pontosan tudják. Bármily meglepő, az eredetileg különböző zenei stílust játszó és valójában más generációhoz tartozó ikonok 2018. április 20-án közös stúdióalbummal jelentkeztek. A koprodukciós munka eredményét „44/876” címmel dobták piacra, és váratlan sikert hozott. Az első három hónapban félmillió darabot adtak el a közös reggae-produkcióból világszerte. A címben szereplő számokkal a két előadóművész hazájának telefonos országhívószámára és a sikeres közös munkára utalt (+44 Egyesült Királyság, +876 Jamaika). Érdekesség, hogy eredetileg Sting csak egy dalban énekelt volna Shaggy lemezén, de olyan jó szórakoztak, olyan könnyedén dolgoztak együtt, vagyis működött a kémia, hogy végül összeállt egy teljes albumnyi anyag –anekdotáztak egy interjúban.

 A születésnapi szuperkoncert helyszíne: Budapest, Hősök tere


Időpont: november 24. 18 óra

Részvétel: ingyenes

 

Hatoslottó-történelem

Hatos Lottó

 1. október végén tartották az első Hatoslottó-sorsolást. Kezdetben havonta, majd kéthetente, később pedig már hetente volt húzás. Akkoriban egy szelvény ára 10 forint volt. Már a második sorsoláson volt telitalálatos. A Hatoslottó történetének eddigi legnagyobb főnyereményét 2008-ban vihette haza egy szerencsés játékos, aki csaknem 3 milliárd forinttal gazdagodott.

 

Játékadóval támogatnak

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett a hazai kulturális élet támogatása mellett. A 2017-ben a Hatoslottó játékadójának 80 százaléka, azaz 4,4 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait, az Ötöslottó játékadójának 90 százaléka, azaz 10,5 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alapot gyarapította.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Ajándékozás extra figyelemmel 

  Ajándékozás extra figyelemmel 

  Közösen indított jótékonysági akciót Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálattal. December 22-ig gyűjtik a nehezebb anyagi körülmények között élő gyerekek számára összeállított cipősdobozokat.

 • Egész évben tarolt a TV2 Csoport

  Egész évben tarolt a TV2 Csoport

  2019-ben a TV2 Csoport mindhárom célcsoporton vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió a január 1-től december 11-ig tartó időszakban. Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben.