EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb Székesfehérvár

Ismerkedés a stadionnal

A MOL Vidi FC csapata már jó ideje társbérletben Felcsúton, a Puskás Akadémia FC otthonában játssza bajnoki mérkőzéseit. A Vidi stadionja, ha a vártnál lassabban is, de rövidesen a csapat rendelkezésére áll. Szép, új otthonuk lesz a labdarúgóknak. Reméljük, a játékukkal a nézőket is rendszeresen kicsalogatják a játékosok.

… és betódultak a környék lakói a lelátóra… Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A zöld gyepet is kipróbálhatták a látogatók Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A környéken lakók az elsők között nézhették meg a stadiont Sóstón. A város és az építők különleges bejárással köszönték meg a beruházással közvetlenül érintett utcákban lakók türelmét. A mínusz első szinttől a skyboxokig bejárhatták a teljes épületet, és a várható programokról is képet kaphattak. A Homoksor, Csíkvári út, Hosszúsétatér Csíkvári út felőli vége, Eötvös út, Bercsényi út, Vásártéri út, Hátszegi utca, Lippai utca, Lippai köz, Udvarhelyi utca lakosai közül mintegy kétszázan nézték meg az új létesítményt. A bejárásra érkezőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. – Bízom benne, hogy tényleg nagyon sokaknak tetszeni fog ez a létesítmény, szeretünk majd ide járni, és büszkék leszünk rá. A stadiont, a Sóstó-rehabilitációt az összes út-, járda- és parkolóépítést, a sétányépítést, az összes ide nem illő létesítmény megvásárlását és kiváltását úgy tudtuk megvalósítani, hogy ez a városnak egyetlen forintjába sem került – mondta.
Mészáros Attila alpolgármester a bejárás előtt ismertette a környék eddigi fejlesztéseit és beszélt a jövőbeli tervekről. Elhangzott, hogy a stadion elkészültével a városrészben nem állnak meg a fejlesztések, a projekthez kapcsolódóan és azon túl is terveznek az elkövetkező időszakra csapadékvíz-elvezetési vagy éppen útfelújítási munkákat. A sóstói stadionról elmondta, úgy alakították ki, hogy a labdarúgó-mérkőzések mellett más eseményekre is alkalmas legyen. A különböző rendezvényterek a komolyzenei koncerttől a konferenciákig nagyon sokféle programnak adnak majd helyet. E programok közé tartozik például az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje, amely a létesítmény egyik első rendezvénye lehet. Pontos időpontokat persze egyelőre még nem lehet tudni, hiszen jelenleg a használatbavételi eljárás zajlik, így a programok még nem véglegesek, de a mostani tervek szerint november 21-én lenne a sóstói stadion megnyitója, a korábbi fordulóból elhalasztott MOL Vidi FC–Újpest FC bajnoki mérkőzés előtt.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.