2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Székesfehérvár

Ismerkedés a stadionnal

A MOL Vidi FC csapata már jó ideje társbérletben Felcsúton, a Puskás Akadémia FC otthonában játssza bajnoki mérkőzéseit. A Vidi stadionja, ha a vártnál lassabban is, de rövidesen a csapat rendelkezésére áll. Szép, új otthonuk lesz a labdarúgóknak. Reméljük, a játékukkal a nézőket is rendszeresen kicsalogatják a játékosok.

… és betódultak a környék lakói a lelátóra… Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A zöld gyepet is kipróbálhatták a látogatók Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A környéken lakók az elsők között nézhették meg a stadiont Sóstón. A város és az építők különleges bejárással köszönték meg a beruházással közvetlenül érintett utcákban lakók türelmét. A mínusz első szinttől a skyboxokig bejárhatták a teljes épületet, és a várható programokról is képet kaphattak. A Homoksor, Csíkvári út, Hosszúsétatér Csíkvári út felőli vége, Eötvös út, Bercsényi út, Vásártéri út, Hátszegi utca, Lippai utca, Lippai köz, Udvarhelyi utca lakosai közül mintegy kétszázan nézték meg az új létesítményt. A bejárásra érkezőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. – Bízom benne, hogy tényleg nagyon sokaknak tetszeni fog ez a létesítmény, szeretünk majd ide járni, és büszkék leszünk rá. A stadiont, a Sóstó-rehabilitációt az összes út-, járda- és parkolóépítést, a sétányépítést, az összes ide nem illő létesítmény megvásárlását és kiváltását úgy tudtuk megvalósítani, hogy ez a városnak egyetlen forintjába sem került – mondta.
Mészáros Attila alpolgármester a bejárás előtt ismertette a környék eddigi fejlesztéseit és beszélt a jövőbeli tervekről. Elhangzott, hogy a stadion elkészültével a városrészben nem állnak meg a fejlesztések, a projekthez kapcsolódóan és azon túl is terveznek az elkövetkező időszakra csapadékvíz-elvezetési vagy éppen útfelújítási munkákat. A sóstói stadionról elmondta, úgy alakították ki, hogy a labdarúgó-mérkőzések mellett más eseményekre is alkalmas legyen. A különböző rendezvényterek a komolyzenei koncerttől a konferenciákig nagyon sokféle programnak adnak majd helyet. E programok közé tartozik például az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje, amely a létesítmény egyik első rendezvénye lehet. Pontos időpontokat persze egyelőre még nem lehet tudni, hiszen jelenleg a használatbavételi eljárás zajlik, így a programok még nem véglegesek, de a mostani tervek szerint november 21-én lenne a sóstói stadion megnyitója, a korábbi fordulóból elhalasztott MOL Vidi FC–Újpest FC bajnoki mérkőzés előtt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.