2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Ismét a migráció ügye miatt támadták Magyarországot Brüsszelben

Deák Dániel politológus szerint ismét bevándorláspolitikája miatt támadták Magyarországot a Sargentini-jelentés okán, a hetes cikkely szerinti eljárás részeként tartott hétfői meghallgatáson Brüsszelben.

Deák Dániel kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, ezzel a “jogellenes meghallgatással” akarja Brüsszel Magyarország megbélyegzését fenntartani.


Közölte: az európai parlamenti balliberális politikusok felszólalásaiból egyértelmű, hogy leginkább a migráció ügyében nem értenek egyet a magyar kormánnyal. A Sargentini-jelentés elfogadásánál is látszott, hogy a dokumentum hamis információkat, illetve olyan pontokat tartalmaz, amelyeket Magyarország és az Európai Unió már a korábbiakban megvitatott – tette hozzá.

Kiemelte: kutatások szerint a magyarországi ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is egyetért a kormány bevándorláspolitikájával.

Deák Dániel arra is kitért, hogy több uniós tagállam Magyarország bevándorláspolitikájával egyetértve lépett ki az ENSZ migrációs paktumából, amelyről valószínűleg decemberben döntenek majd a nemzetközi szervezet tagjai.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.