2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Ismét a migráció ügye miatt támadták Magyarországot Brüsszelben

Deák Dániel politológus szerint ismét bevándorláspolitikája miatt támadták Magyarországot a Sargentini-jelentés okán, a hetes cikkely szerinti eljárás részeként tartott hétfői meghallgatáson Brüsszelben.

Deák Dániel kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, ezzel a “jogellenes meghallgatással” akarja Brüsszel Magyarország megbélyegzését fenntartani.


Közölte: az európai parlamenti balliberális politikusok felszólalásaiból egyértelmű, hogy leginkább a migráció ügyében nem értenek egyet a magyar kormánnyal. A Sargentini-jelentés elfogadásánál is látszott, hogy a dokumentum hamis információkat, illetve olyan pontokat tartalmaz, amelyeket Magyarország és az Európai Unió már a korábbiakban megvitatott – tette hozzá.

Kiemelte: kutatások szerint a magyarországi ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is egyetért a kormány bevándorláspolitikájával.

Deák Dániel arra is kitért, hogy több uniós tagállam Magyarország bevándorláspolitikájával egyetértve lépett ki az ENSZ migrációs paktumából, amelyről valószínűleg decemberben döntenek majd a nemzetközi szervezet tagjai.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.