2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

PR

Itt az idő, hogy megvalósítsd az ötletedet!

Ha van egy jó ötleted, 2019. január 31-éig jelentkezhetsz pályázatoddal az MVM EDISON startupversenyére. A beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A fődíj maximum 50 millió forint, képzés és utazás.

Az MVM Edison startupverseny célja, hogy olyan feltalálói ötleteket karoljon fel, amelyek valós problémákra kínálnak kivitelezhető megoldásokat. 


A pályázat keretében olyan energetikai, energiatudatossági, kreatív innovációk terveinek felkutatása és felkarolása a cél, amelyek jelentős társadalmi és gazdasági hatás kiváltására képesek. Az ötletverseny akcelerációs program keretein belül nyújt segítséget a projektek megvalósításhoz.

Az aktuális témakörök között olyan pályaműveket várnak, melyek innovatív energetikai megoldásokat mutatnak be a következő kategóriákban:  


Smart City, Smart appliances (okos városok, okos eszközök), E-mobility (elektromobilitás), Renewable Energy (megújuló energia), Energy Efficiency (energiahatékonyság), Internet of Things, Big Data és mesterséges intelligencia.

Az MVM Edison a startupverseny képzési pontjába került pályázatok közül három végső nyertest hirdet. E nyertes pályatok benyújtói lehetőséget kapnak az MVM Csoport tagja, a Smart Future Lab Zrt. jóvoltából a pályázat prezentálására a Smart Future Lab Zrt. képviselői előtt. A Smart Future Lab Zrt. képviselői előtt történő prezentáció alapján ezen projektek maximum 50 millió forint összegű magvető befektetésre és inkubációs szolgáltatásainak igénybevételére kaphatnak lehetőséget. A nyertes pályázatok továbbá egyenként 3 millió forint értékű kommunikációs szolgáltatáscsomagot kapnak, melyet kommunikációs stratégia alkotására, arculati tervezésre, valamint piackutatásra is felhasználhatnak.

Január 31-ig várják a jelen problémáira megoldást kínáló ötleteket

A nyertes pályázók továbbá elutazhatnak az IBM Párizsban található dizájnközpontjába, ahol megismerhetik egy nagyvállalat szolgáltatástervezési módszereit.

 

A jelentkezés feltétele

A jelentkezés részletes feltételei megtalálhatók a www.mvmedison.hu weboldalon. A pályázaton az Európai Unió tagállamában lakóhellyel rendelkező főiskolai/egyetemi hallgatók, magánszemélyek, valamint az Európai Unió bármelyik tagállamában bejegyzett kis- és középvállalkozások, valamint egyéni vállalkozók is részt vehetnek. Főiskolai/egyetemi hallgatók, valamint magánszemélyek esetében a pályázóknak lehetőségük van csoportos pályázat benyújtására.

Beküldési határidő: 2019. január 31. napján 23.59 óra.

 

Lépcsőfokok a sikerhez

A szervező kiválasztja a legígéretesebb projekteket, amelyek az MVM EDISON startupverseny képzési és fejlesztési programjába kerülnek, ahol szakértői segítséggel dolgozhatnak ötletük megvalósításán. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A pályázat második fordulójában a kiválasztott projektek egy felkészítő programban kötelesek részt venni, ami teljes körű szakmai segítséget nyújt a magvető fázisban lévő projektek piacra segítéséhez. A program tematikusan járja körül a projektek piacra segítésének pontjait a gyártástechnológiai tanácsadástól az üzletmenedzsmentig. A felkészítő programban részt vevő csapatok lehetőséget kapnak a MVM Zrt. jóvoltából ötleteik prezentálására egy nagyszabású díjátadó keretében. A prezentálás során a szakmai zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályázatokat.

 

 

Ők döntenek

KÓBOR GYÖRGY – MVM Csoport elnök-vezérigazgató 

BERTALAN ZSOLT – MVM Csoport csoportszintű technológiai innovációs igazgató

MÁRTON ISTVÁN –  SMART FUTURE LAB vezérigazgató

FEHÉR GYULA – director development and operations, IBM Cloud Video; IBM Budapest lab leader

DERVALICS ÁKOS – manager of Innoenergy Hub Hungary 

Kapcsolódó Cikkek