2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb Debrecen

Itt épül a jövő gyógyszeripara

Új irodaépülettel bővül a Richter debreceni központja, mert a gyógyszercégnek az a célja, hogy a vállalat dolgozói magasabb szinten végezhessék munkájukat. A vállalat harmincnyolc országban van jelen, öt gyártóhellyel, ezek közül az egyik Debrecen. A 3500 négyzetméter alapterületű irodaház a tervek szerint 2019 év végére épül fel kétmilliárd forintból. A létesítményben összesen hetvenkét munkaállomást alakítanak ki.

Ebben az évben már tett egy nagy lépést a Richter azzal, hogy átadta újonnan épült Molekuláris Biológiai Laborját, és az 1,7 milliárd forintos bővítés után most újabb beruházás első fázisához ért a cég. A Richter Gedeon Nyrt. Debreceni Biotechnológiai Üzemének területén új irodaépületet épít. A beruházás ünnepélyes alapkőletételét a közelmúltban tartották meg az építkezés helyszínén. Az eseményen részt vett Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke, Papp László, Debrecen polgármestere és Kósa Lajos országgyűlési képviselő.


A 3500 négyzetméter alapterületű irodaház 2019 év végére készülhet el

Bogsch Erik elmondta, a Richter életében fontos lesz a beruházás. – Az ország szempontjából a legfontosabb a hozzáadott szellemi érték, ugyanez érvényes a versenyképességünkre is, igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a tehetséges szakembereket Magyarországon tartsuk, ezzel szeretnénk hozzájárulni az ország gazdasági teljesítményéhez. Cél, hogy a Richter részvényeinek 25 százaléka állami tulajdonban maradjon.

Papp László, Bogsch Erik és Kósa Lajos az alapkőletételen

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy a Richter debreceni fejlődése kiemelten fontos, hiszen egy hagyományos iparág fejlődése látható a biotechnológiai üzemben. – A város számára lényeges, hogy a következő évtizedekben a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a gépipar, a járműipar minden ága fejlődjön. A magyar innováció fellegvára a Richter – mondta a polgármester, és hangsúlyozta, hogy a város elkötelezett a vállalat mellett. Hozzátette: összehangolt munkára van szükség a szakemberképzés területén, átfogó tudást igényel a gyógyszeripar, az oktatásban pedig szoros együttműködésre kell törekedni. A közép- és felsőfokú oktatásban éppen ezért tervez változásokat a város.


Kósa Lajos szerint a magas hozzáadott ipari szolgáltatásnak helyet kell adni Debrecenben, a város adottságai megvannak ahhoz, hogy áthidalja a strukturális munkaerőhiánnyal kapcsolatos problémákat. Mint mondta, erre garanciát jelent a Debreceni Egyetem.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.