EUR: 345,29 Ft
CHF: 320,53 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Dunaújváros

Izgalmas győzelmet arattak

Összesen tizenegy gólt láthattak a DAB–Vienna Capitals II mérkőzésre kilátogató drukkerek a Jégcsarnokban. A hazaiak örömére a gólgyártásból az Acélbikák jöttek ki jobban, akik 7 találattal ellensúlyozták a bécsiek 4 sikeres lövését. 

A tabella tizedik helyén álló Vienna Capitals II elleni hazai mérkőzésen mutatkozhatott be a Dunaújvárosi Acélbikák legújabb igazolása, Dubek Vladimir. A mérkőzés a vendégek késése miatt csaknem másfél órával később kezdődött a tervezettnél, így a drukkerek már tűkön ülve várták a bedobást. Nem okoztak csalódást az értük szurkolóknak az Acélbikák, akik már az első percekben megszerezték a vezetést: Iossafov góljával igazították 1-0-ra az állást. A folytatásban már magára talált a Capitals együttese, ám Jabornik még a harmad vége előtt gondoskodott arról, hogy kétgólos vezetéssel vonulhasson pihenőre a hazai csapat. A második felvonás a bécsieknek sikerült jobban, akik előbb kozmetikáztak az eredményen (2-1), majd egy duplázással a vezetést is átvették (2-3), sőt nem sokkal később már ők vezettek két góllal.


A záró etapig kérdéses volt, hogy ki nyer

A játékrész hajrájában azonban ismét felébredt a DAB, amely kettő-nullás rohammal még a második szünet előtt kiegyenlített (4-4). Maradtak tehát izgalmak a záró etapra, amelyben előbb Erdélyi, majd Saluga, végül pedig Török Viktor talált be, így a fordulatos mérkőzést végül 7-4 arányban megnyerték az Acélbikák. Mérkőzés utáni értékelésében Antti Karhula, a dunaújvárosiak finn vezetőedzője azt emelte ki, hogy csapata túlságosan elkényelmesedett kétgólos vezetése tudatában, ami nem engedhető meg a folytatásban. A szakember hangsúlyozta: a második harmadban mutatott játékáért mindenképp dicséret illeti ellenfelüket, és bár a harmadik játékrészben már azt hozta csapata, amire képes, összességében nem volt elégedett a látottakkal – olvashattuk a mester értékelését a csapat honlapján, az acelbikak.net weblapon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.